Haberler

Trabzon'da Aşı Haftası Etkinlikleri

Trabzon Valisi Nuri Okutan, Aşılama Çalışmaları İçin Harcanan Her 1 Ytl’nin, Genel Sağlık Harcamalarında 30 Ytl’lik Bir Tasarruf Sağladığını Söyledi.

Trabzon Valisi Nuri Okutan, aşılama çalışmaları için harcanan her 1 YTL’nin, genel sağlık harcamalarında 30 YTL’lik bir tasarruf sağladığını söyledi.

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Avrupa Aşı Haftası dolayısıyla Değirmendere 4 No'lu Sağlık Ocağı'nda bir program düzenlendi. Programda konuşan Vali Nuri Okutan sağlıklı bir neslin yetişmesi için aşılamanın önemine işaret ederek tek bir aşısız çocuk kalmaması temennisinde bulundu. Aşıların, insanlık için en büyük buluş olduğunu ifade eden Vali Okutan, aşılar sayesinde dünyada her yıl 3 milyon ölümün önlendiğine ve 750 milyon çocuğunda sakatlıktan kurtarıldığına dikkat çekti.

Dünyada 2002 yılında, 1 milyon 400 bin çocuğun aşı kullanamadığı için öldüğünü hatırlatan Vali Okutan, “Aşılama sağlıklı bir gelecekle birlikte tasarrufu da beraberinde getirmektedir. Aşılama çalışmalarına harcanan 1 YTL, genel sağlık harcamalarında 30 YTL'lik bir tasarruf sağlamaktadır” dedi.

Trabzon'da sağlık personelinin fedakar çalışmaları sayesinde aşılama oranının yüzde 100'e yakın rakamlara ulaştığını belirten Vali Okutan, tek bir aşısız çocuk kalmamasının temel hedefleri olduğunu söyledi. Vali Okutan çocukların aşılanması ve daha sağlıklı bir neslin yetişmesi için ildeki bütün kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin, eğitim camiasının, medyanın ve diğer toplum kesimlerinin desteklerine ihtiyaç olduğunu sözlerine ekledi.

Trabzon Sağlık İl Müdürü Şafak Sünbül de çocukların aşılanması gerektiğine dikkat çekerek ebeveynlerin bu konuda daha duyarlı davranmasını istedi.

Vali Okutan daha sonra çocuklara aşı yapılmasına yardımcı olurken, ağlayan bazı çocukları da oyuncak vererek teselli etmeye çalıştı.

(BK-MU-Y) 25.04.2008 15:59 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title