Haberler

Toyota Türkiye Genel Müdürü Ünlü, Atso'yu Ziyaret Etti

Toyota Türkiye Ceo'su Tamer Ünlü, Bu Yıl Hedeflerinin 3 Milyar Dolar Üzerinde İhracat Yapmak Olduğunu Söyledi.

Toyota Türkiye CEO'su Tamer Ünlü, bu yıl hedeflerinin 3 milyar dolar üzerinde ihracat yapmak olduğunu söyledi.

Ünlü, Genel Müdür Yardımcısı Haruyuki Miyadai ile birlikte Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Öztük'ü ziyaret etti. Ünlü, burada yaptığı açıklamada, Türk otomotiv sanayinin hızlı bir gelişme ve büyüme içerisinde olduğunu belirterek, bu yıl hedeflerinin 3 milyar dolar üzerinde ihracat olduğunu söyledi.

Toyota olarak sıfır hata ile üretim yapma ve yüksek müşteri memnuniyeti sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Ünlü, "Artık Avrupalılar Türk işçisinin ürettiği araçlara binmeyi tercih ediyor. Biz bu başarıyı tek başımıza elde etmedik. Bu bir takım çalışmasıdır. En alt kademedeki işçimizden en tepedeki yöneticimizin uyumlu çalışması sonucu bu başarı elde edilmiştir. Bu gün geldiğimiz nokta Türk işçisinin ne kadar kaliteli ve vasıflı olduğunun bir göstergesidir" dedi.

Türk otomotiv sanayiinin hızlı bir gelişme ve büyüme içerisinde olduğunu anlatan Ünlü, şöyle konuştu: "Ekonomik verilere baktığımızda artık otomotiv ve yan sanayisinin yıllık ihracatı ithalatı geçmiştir. Sektör kendine yeni hedefler belirlemiş ve bu hedefleri gerçekleştirmek için çalışmaktadır. Siyasi ve ekonomik istikrar devam ettiği sürece hedeflerimiz her yeni gün bir üst noktaya taşınacaktır. Toyota olarak bu sene hedef 3 milyar dolar üzerinde ihracat yapmaktır, bu rakamı geçeceğimize inanıyorum."

Toyota Genel Müdür Yardımcısı Miyadai ise Toyota Türkiye'nin başarılı çalışmalarının tüm dünyada ilgiyle takip edildiğini, kurulduğu ilk günden beri sürekli büyüdüğünü söyledi.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Erol Öztürk ise, Toyota'nın kuruluşundan bu güne yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve bu gelişmelerden gurur duyduklarını anlattı. Rahmetli Özdemir Sabancı'nın dediği gibi bugün artık ilin Sakarya olarak değil Toyota City olarak anıldığını anlatan Öztürk, şöyle konuştu: "Toyota ilimizle özdeşleşmiştir. Bugün ülke ekonomimize yaptıkları önemli katkı ile göstermiş oldukları yüksek ihracat başarısı ile ve istihdamımıza yaptıkları katkılarla ilimizin önemli

dinamiklerinden biri haline gelmişlerdir. Fabrikanın kuruluşundan bu güne her merhalesinde görev alan Tamer Ünlü'nün fabrikanın CEO'luğuna atanmış olmasından dolayı son derece gururluyuz. Bugün dünya çapında hatasız üretim yapan bir fabrikanın ilimizde bulunması Türk ekonomisi ve Türk işçisinin almış olduğu mesafenin ne kadar ileri gittiğini göstermektedir. Ünlü ile umuyoruz ki yeni dönemde Toyota adından daha çok söz ettirecek ve ilimizdeki yatırımlarına yenilerini ekleyecektir. Bu yeni dönemde hem Ünlü

hem de Miyadai'ye yeni görevlerinde başarılar diliyoruz. ATSO camiası olarak her zaman kendilerine destek verdik, desteğimizi sürdüreceğiz."

Ziyaret karşılıklı fikir alış verişleri ve iyi niyet dilekleriyle sona erdi.

(İÇ-İÇ-HO-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title