Haberler

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE PANELİ

Güncelleme:

Van Büyükşehir Belediyesi, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında 'Kadına Yönelik Şiddete Hep Birlikte Dur Diyelim' konulu bir panel düzenledi.

Van Büyükşehir Belediyesi, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında 'Kadına Yönelik Şiddete Hep Birlikte Dur Diyelim' konulu bir panel düzenledi.

'25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' kapsamında Van'da çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Tarım ve Orman Müdürlüğü Konferans Salonu'nda Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen bir panel düzenlendi. Panele Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Eşi Meral Bilmez, İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Esiner Çetin, çok sayıda kurumun kadın temsilcisi ile vatandaşlar katıldı.

Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Göç İdaresi İl Müdürlüğü ve İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı işbirliğiyle düzenlenen program Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Selma Biçek'in açılış konuşması ile başladı.

Programda konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, geçmişte kadına yönelik şiddetle mücadele imkanlarının kısıtlı olduğunu hatırlatarak, günümüzde bu anlamda ciddi imkanlar sunulduğunu söyledi.

İnsanoğlunun seçemediği şeylerin başında cinsiyet ve milliyetinin geldiğini belirten Vali Mehmet Emin Bilmez, "Bizim irademizde olmayan bir konuda üstün olmamız söz konusu değildir. Geçmişte göçebe ve kapalı yaşayan toplumumuzda kadının maruz kaldığı olumsuzlukları dile getirme imkanı maalesef yoktu. Örf adetlerde buna müsaade etmiyordu. Bugün ise bütün il ve ilçe kurumlarımızda bire bir kadınlarla ilgilenen, kadınların sorunlarını dinleyen birimlerimiz var. Fakat halen maalesef KADES'ten haberdar olmayan kadınlarımız var. Birimlerimizin, bu tür etkinliklerle daha fazla kadına ulaşması gerekiyor. Bu anlamda kurumlarımızın daha fazla işbirliği içinde olması lazım. Bir Halk eğitim kursuna gelen kızımıza, annemize ulaşmamız gerekir. Onun için toplumumuzu bilinçlendireceğiz. Bu tür merkezlerden kadınlarımızın daha çok faydalanmasına ciddi anlamda ihtiyacımız var. Annelerimizin cinsiyet ayrımı yapmadan çocuklarını yetiştirmesi gerekiyor. Maalesef anne erkek çocuğunu yetiştirirken çocuğuna bilek gücünü kullanmasını neredeyse meşru bir hareket olduğunu anlatabiliyor. Bizler çocuklarımız arasında cinsiyetten kaynaklı bir farkın olmadığını çocuklarımızı yetiştirirken aşılamalıyız. Bugün de bir farkındalık yaratabilmek adına böyle bir program düzenlenmiş. Ben, şiddetin, kavganın, ayrımcılığın olmadığı bir dünya diliyor, emeği geçen hocalarımıza ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından program 'Kadına Yönelik Şiddete Hep Birlikte Dur Diyelim' adlı panel ve yapılan sunumlarla devam etti.

Kaynak: Habermetre / Toplum

Emin Bilmez Van Haberler

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title