Haberler

TMSF İndirim Kampanyasını Bitiriyor

TMSF, Fon'a Devredilen Bankalardan Devraldığı Bireysel Kredilerden Kaynaklanan Alacakları İçin Başlattığı Yüzde 50 İndirim Kappanyası 31 Martta Bitiyor.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF)'nun, Fon'a devredilen bankalardan devraldığı bireysel kredilerden kaynaklanan alacakları için başlattığı yüzde 50 indirim kampanyası 31 Mart'ta bitiyor. Bu tarihten sonra borçlulara indirim uygulanmayacak ve temerrüd faizleri üzerinden yasal takipleri devam edeceği bildirildi.

TMSF'den yapılan açıklamada, indirim kampanyasının 31 Mart tarihinde biteceği ve bu tarihten sonra borçlulara indirim uygulanmayacak ve temerrüd faizleri üzerinden yasal takipleri devam edeceği bildirildi.

6 BİN BAŞVURU, 7.5 MİLYON YTL TAHSİLAT

TMSF açıklamasında, 60 bin bireysel borçlu için düzenlediği ödeme kampanyasından bugüne kadar 7 milyon 500 bin YTL tahsilat yapıldığını, kampanyadan bugüne kadar 6 bine yakın kişinin yararlandığı kaydedildi. Açıklamada, başvuru sahipleri ödeme tarihi itibariyle hesaplanan ihtiyaç, taşıt, konut, kredili mevduat, tarımsal kredi ve kredi kartından kaynaklanan borçlarını yüzde 50 indirimli ödediklerinin ifade edildi.

TMSF, bu güne kadar yüzde 95'ni tahsil ettiği bireysel kredi alacaklarını tamamen tasfiye etme projesi çerçevesinde gelen yoğun başvuruları dikkate alarak 31 Aralık 2006 tarihinde biten kampanya süresini 31 Mart 2007 tarihine kadar uzatmıştı.

Açıklamaya göre, bu tarihten sonra borçlular bu indirim uygulamasından faydalanamayacaklar. Kampanya kapsamında ödeme yapmayan borçlular için temerrüt faizlerinden yasal takip işlemleri devam edecek.

31 Mart 2007 tarihinde sona erecek kampanyadan faydalanmak isteyen bireysel borçlular TMSF Tahsilat Dairesi'nin 212 288 47 14 numaralı faksına bireysel@tmsf.org.tr mail adresine veya 212 340 14 62-63 / 212 340 14 40-44-88 numaralı telefonlarına baş vurarak bilgi alabilecekler. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title