Haberler

Tkb ve Garanti'den İmalatçı Kobi'lere Kredi Desteği

Türkiye Kalkınma Bankası ve Garanti Bankası, Ostim-ivedik Organize Sanayi Bölgelerinde Yer Alan Esnek Üretim Yapısına Sahip İmalatçı Kobi'lere, 150 Bin YTL İşletme Kredisi ve 500 Bin YTL'lik de Yatırım Kredisi Sağlayacak.

Türkiye Kalkınma Bankası (TKB) ve Garanti Bankası, OSTİM-İvedik Organize Sanayi Bölgelerinde yer alan esnek üretim yapısına sahip imalatçı KOBİ'lere, apeks sistemiyle 150 bin YTL işletme kredisi ve 500 bin YTL'lik yatırım kredisi sağlayacak.

TKB ve Garanti Bankası'nın kredi anlaşmasına yönelik toplantısı OSTİM Sanayici ve İşadamları Derneği'nde (OSİAD) yapıldı. Toplantıya TKB Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Abdullah Çelik, Genel Müdür Yardımcısı Zekai Işıldar, Garanti Bankası Finansal Kurumlar Birim Müdürü Kudret Akgün katıldı.

TKB Genel Müdürü Abdullah Çelik yaptığı konuşmada, kredi limitinin, işletme kredisinde 150 bin YTL, yatırım kredisinde 500 bin YTL olacağını, her iki kredinin birlikte kullandırılması durumunda kredi tutarının 500 bin YTL'yi aşmayacağını bildirdi. Çelik, son yıllarda yaklaşık 100 milyon euro kaynağı uluslararası kuruluşlardan temin ederek KOBİ'lere aktardıklarını belirtti. Hedeflerini büyütmek için alternatif girişimleri sürdürdüklerini kaydeden Çelik, "Dünyadaki birçok kalkınma bankası tarafından yaygın olarak kullanılan apeks sistemini yeni bir finansman aracı olarak geliştirmeyi planlayan Bankamız, proje ortağı Garanti Bankası ile bu modelin ilk uygulama alanı olarak, faaliyet alanlarının çok değişik sektörlere yayıldığı bir bölge olan OSTİM ve İvedik OSB'lerini pilot bölge seçti" dedi.

-GARANTİ'DEN KOBİ'LERE 5 MİLYAR YTL'LİK KREDİ

Garanti Bankası Finansal Kurumlar Birim Müdürü Kudret Akgün de konuşmasında, reel sektörü atağa kaldırmak amacıyla 2002'den bu yana 374 sanayi, ticaret, esnaf, ziraat odası ve 26 eczacı odasıyla kredi anlaşması imzaladıklarını bildirdi. Akgün, bugün 900 bin KOBİ müşterisine, 600 hizmet noktasında söz konusu alanda uzmanlaşmış 1 milyon 500 kişilik ekiple hizmet verdiklerini belirtti. Akgün, "KOBİ'lere kullandırdığımız toplam 5 milyar YTL'lik nakdi ve gayrinakdi kredi büyüklüğüyle, Türkiye'de reel sektöre en fazla kredi veren ve aktiflerinde kredilere en fazla payı ayıran banka olmaktan gurur duyuyoruz" dedi.

KOBİ'lere verilecek işletme kredilerinde 18 ay, yatırım kredilerinde 4 yıl vadeye kadar kredi kullandırılacağını bildiren Akgün, "İşletmelerin hizmetine sunacağımız bu yeni kredilerle, bölgede 66.2 milyon YTL'ye ulaşan toplam nakdi ve gayrinakdi kredi hacmimizi artıracağız. Kredinin 2 milyon YTL'lik dilimini kullandırmak için şimdiden 39 KOBİ müşterimizle anlaştık" diye konuştu. (ANKA)

(NUR/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title