Haberler

Tıbbi Atıkların Denize Atılması

Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya, İnkumu Beldesi Sahillerinde Ortaya Çıkan Tıbbi Atıklar Konusunda Çevre ve Orman Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü Yetkililerinin Harekete Geçmesi Gerektiğini Söyledi.

Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya, İnkumu beldesi sahillerinde ortaya çıkan tıbbi atıklar konusunda Çevre ve Orman Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

İnkumu'nda denizin içerisinde serum lastikleri, kan torbaları, şırıngalar ve ilaç kutularının bulunması ve ayrıca sahilde de bu tür malzemelere rastlanması üzerine Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya bir açıklama yaptı. Başkan Yalçınkaya, evsel ve tıbbi atıkların ırmağa döküldüğünü belirterek, "Bu şekilde tıbbi atıklar denize ulaşıyor. Bu bir ayıptır. Sorun, tıbbi atıklar için ayrı yer bulundurulmamasından kaynaklanıyor. Tıbbi atıkların çöp toplama merkezlerine düzenli olarak getirilmesi gerekir. Bartın Belediyesi olarak Devlet Hastanesi, Göğüs Hastalıkları Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile özel sağlık kuruluşlarına tıbbi atıklar için konteynırlar verdik. Belediyenin de tıbbi atık toplama aracı var. Sağlık Ocaklarındaki tıbbi atıkları ayrı bir şekilde topluyor ve çöp depolama merkezine götürüyoruz. İlçe ve belde belediyelerin çöp depolama alanları olmadığı için evsel ve tıbbi atıklar bir arada ırmağa dökülüyor. Irmak yoluyla da denize geliyor. Denizin kirlenmesi sadece Bartın ırmağından kaynaklanmıyor. Çaycuma ve Filyos'dan da denize atılan çöpler sahile vuruyor. İnkumu gibi Mugoda ve Güzelcehisar kıyılarımızda da aynı durum sözkonusu. Çevre ve Sağlık Müdürlüğü hassasiyet ve titizlikle bu konuyu takip ederek, tıbbi atıkların ayrı yerde toplanmasını sağlamalıdır. Tıbbi atıklar özel araçlarla Bartın Belediyesi'nin çöp toplama merkezine getirilmelidir" dedi.

(MAO-AK)

09.04.2007 20:21 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 9 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title