Haberler

Tgs: "İşverenin, İş Akitlerini Feshetmesi Kanunsuzluktur"

Türkiye Gazeteciler Sendikasından (Tgs) Yapılan Açıklamada, Turkuvaz Grubuna Bağlı Atv, Sabah Gazetesi ve Dergilerde Çalışan ve 5 Gündür Grevde Olan 10 Üyenin İş Akitlerinin Feshedilmesi 'Kanunsuzluk' Olarak Nitelendirildi.

Türkiye Gazeteciler Sendikasından (TGS) yapılan açıklamada, Turkuvaz Grubuna bağlı ATV, Sabah gazetesi ve dergilerde çalışan ve 5 gündür grevde olan 10 üyenin iş akitlerinin feshedilmesi ''kanunsuzluk'' olarak nitelendirildi.

TGS'nin yazılı açıklamasında, Turkuvaz Medya'nın, grevdeki işçilerin iş akitlerinin feshine ilişkin açıklaması değerlendirilerek, şu hususlara yer verildi:

''Sendika, Merkez ATV Televizyon Prodüksiyon A.Ş iş yeriyle ilgili olarak 15.05.2007 tarihinde 'Yetki Belgesi' almış ve işvereni toplu iş sözleşmesi görüşmelerine çağıracağı aşamada Merkez ATV Televizyon Prodüksiyon A.Ş 'Turkuvaz Radyo Televizyon Haberleşme ve Yayıncılık A.Ş' tarafından devralınmış olduğundan Turkuvaz Radyo Televizyon Haberleşme ve Yayıncılık A.Ş toplu iş sözleşmesi görüşmelerine çağrılmıştır.''

Bu şirketle sürdürülen görüşmelerin uyuşmazlıkla sonuçlanması üzerine gerekli yasal prosedür tamamlanarak Turkuvaz Radyo Televizyon Haberleşme ve Yayıncılık A.Ş'nin İstanbul Balmumcu ve Sefaköy ile Ankara Balgat (eski Söğütözü) iş yerleri için ''grev kararı'' alındığı hatırlatılan açıklamada, 13 Şubatta grevin fiilen uygulamaya konulduğu belirtildi.

Açıklamada, şöyle devam edildi:

''Grev, Merkez ATV Televizyon Prodüksiyon A.Ş'yi devralmış olan Turkuvaz Radyo Televizyon Haberleşme ve Yayıncılık A.Ş'nin İstanbul Balmumcu, Sefaköy ve Ankara Balgat iş yerleriyle ilgili olup, bu üç iş yerinde çalışan tüm Turkuvaz Radyo Televizyon Haberleşme ve Yayıncılık A.Ş işçilerini kapsamaktadır.

Bu işletmeyle ilgili sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işçilerin o işletme bünyesindeki iş yerlerine nereden geldiklerine bakılmaz. Tüm işçiler hiçbir ayrım gözetilmeksizin o işletmede işveren tarafından istihdam edilen işçilerdir.''

Öte yandan, TGS'nin Merkez ATV Televizyon Prodüksiyon A.Ş işletmesi iş yerlerinde aldığı toplu iş sözleşmesi yetkisinin, Turkuvaz Radyo Televizyon Haberleşme ve Yayıncılık A.Ş işletmesinde geçerli olduğunun mahkeme kararlarıyla kesinleştiği de anımsatılan açıklamada, şu hususlar kaydedildi:

''ATV ile Sabah gazetesi ve dergileri, ayrı ayrı iş yerleri değil, Turkuvaz Medya Grubunun çeşitli ürünleridir. Toplu iş sözleşmesi ve grev süreci, işverenin yayımladığı ürün adlarına göre değil, tamamen işletme ve iş yeri tanımına uygun olarak yürütülmektedir.

Greve katılan TGS üyeleri, 2822 sayılı Kanun'a uygun olarak yasal haklarını kullanmaktadırlar. İşverenin, yasal greve katılan üyelerimizin iş akitlerini feshetmesi esasen kanunsuzluktur. Bu kanun dışı uygulamaya karşı gerekli yasal girişimler sendikamız tarafından başlatılacaktır.

Bu uygulama, Turkuvaz işvereninin art niyetli ve işçi düşmanı tavrının kamuoyunca bir kez daha anlaşılmasına vesile olmuştur.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title