Haberler

Teröristin Cenazesi Uludere'ye Götürüldü

PKK'lı terörist cenazesi, Şırnak'ta çoğunluğunu kadınların oluşturduğu BDP'liler tarafından Uludere İlçesi'ne gönderildi

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürülen PKK'lı terörist Esvet Ediş'in cenazesi, Şırnak'ta çoğunluğunu kadınların oluşturduğu BDP'liler tarafından Uludere İlçesi'ne gönderildi.

Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Hasanova Köyü Burmataş mezrası yakınlarında 14 Temmuz'da güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada ölü olarak ele geçirilen Şırnak doğumlu PKK'lı Esvet Ediş'in cenazesi, Malatya Adli Tıp Kurumu'ndan ailesi tarafından alındı. Önce Diyarbakır'a, buradan ise Şırnak'a getirilen Esvet Ediş'in cenazesi, BDP il binası önünde toplanan ve çoğunluğunu kadınların oluşturduğu BDP'liler tarafından oluşturulan araç konvoylu ile Uludere ilçesine gönderildi.

Cenazeyi karşılamak üzere Şırnak'a gelen Esvet Ediş'in yakınları Kürtçe ağıtlar yakarken, PKK yanlıları da bölücü örgüt ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı.

PKK'lı terörist Esvet Ediş, öğleden sonra Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde toprağa verilecek.

(FOTOGRAFLI) - Şırnak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title