Haberler

Terim: "Ön Yargıya Kapılmadan Kadro Oluşturuyoruz"

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Hiçbir Ön Yargıya Kapılmadan, Takımların İsimlerine Bakmadan Kadro Oluşturduklarını Söyledi.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, hiçbir ön yargıya kapılmadan, takımların isimlerine bakmadan kadro oluşturduklarını söyledi.

(A) Milli Futbol Takımın yarın Fildişi Sahili ile yapacağı maç öncesi Atatürk Stadı'nda basın toplantısı düzenleyen Fatih Terim, Trabzonsporlu yöneticilerin milli takımın kadrosunun belirlenmesi konusundaki eleştirilerinin hatırlatılması üzerine, bugüne dek oyuncu seçimindeki tavrını herkesin bildiğini kaydetti.

1996'daki Avrupa Şampiyonası'nda İkinci Lig'den Vedat'ı alıp oynattığını, bugün de Bank Asya 1. Lig'deki Manisaspor'un kalecisi Ufuk'un kadroda olduğunu hatırlatan Terim, şöyle konuştu:

''Bugüne dek sisteme uyan oyuncuların performanslarına baktık, takımına bakmadık. Sitem olacaktır, normaldir. Herkes de çok ister milli takımda oynamak. Ben yıllarca hizmet verdim milli takıma. En önemli futbolcular Trabzonsporlular'dan oluşuyordu. Hiçbir ön yargıya kapılmadan, takımların isimlerine bakmadan kadro oluşturuyoruz. Trabzonspor'un başarısı beni çok mutlu ediyor. Ligdeki bu rekabetin içinde Trabzonspor her an oyuncu çağırabileceğimiz bir performans yakaladı. Kimsenin alınganlık göstermesine gerek yok. Ben olayı daha farklı olarak değerlendiriyorum. Trabzonspor camiasının istek ve heyecanının yeniden yükselmesi olarak görüyorum. Ön yargı söz konusu değil.''

Terim, Gökdeniz'e zamanında kendisinin sahip çıktığını, kasığında problem olmaması durumunda Serkan'ın da kadroda yer alacağını söyledi.

Mesut Özil'in, Alman Milli Takımı'nı tercih etmesine ilişkin soru üzerine Fatih Terim, bu ve benzeri konularda elinde futbolcuların ailelerinden ve kendilerinden gelen mektuplardan oluşan kalın bir dosya olduğunu belirterek, ''Buradan baktığımız zaman, (Almanya'yı tercih etmesinin) Mesut'un istediği bir şey olduğunu söyleyebilirim. Özellikle babasının, kendisinin ve ailesinin. Ben sadece hayırlı olsun diyorum ve başarılar diliyorum. Kendi milli takımımız o formayı giyecek, bundan onur ve heyecan duyacak, o kutsal duyguyu iliklerinde taşıyan futbolculardan oluşuyor'' diye konuştu.

Turkcell Süper Lig'de değişik bir sezon yaşandığını, rekabetin kızıştığını, ilk 6 takımın şampiyonluk yarışında olduğunu belirten Terim, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Gaziantep ve Kayserispor bir anlamda ligin kaderini belirleyecek iki takım diyebiliriz. Şampiyonluk adayları bu takımlara karşı 14 maçta 29 puan kaybetmiş. 8 takımın işin içinde olması beni çok mutlu ediyor. Seyredenleri de mutlu ediyor. Şampiyonluk mücadelesinde çok takım oluşu herkesi heyecanlandırıyor. Ligden beklentimiz heyecanlı geçmesi ve bunun da milli takıma yansıması. Belki oyun olarak üst düzey değil ama mücadele üst düzeyde.''

Ligde son zamanlarda yaşanan gerginliklerin hatırlatılması üzerine Terim, konumu gereği sadece teknik konularla ilgili konuşabileceğini, bu durumun Futbol Federasyonunu ilgilendirdiğini söyledi.

Terim, Mehmet Aurelio'nun, Real Betis'te Fenerbahçe'deki görevinden farklı bir konumda oynadığını, ancak bu futbolcuyu ''Milli Takımdaki yerinden oynatma'' düşüncesinin bulunmadığını belirtti.

Kaynak: AA / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title