Haberler

Telef Olan 22 Bin Tavuğunu Kendi Eliyle Gömdü

Elazığ'da gece yarısı elektriklerin kesilmesi sonucu 22 bin tavuğun telef olduğu çiftlik sahibi Hasan Yetimoğlu, iş makinesiyle kazdırdığı çukura geçim kaynağı tavuklarını kendi elleriyle gömdü.

Elazığ'da gece yarısı elektriklerin kesilmesi sonucu 22 bin tavuğun telef olduğu çiftlik sahibi Hasan Yetimoğlu, iş makinesiyle kazdırdığı çukura geçim kaynağı tavuklarını kendi elleriyle gömdü.Merkez Mollakendi Beldesi'nde geçtiğimiz günlerde yaşanan elektirik kesintisinden dolayı telef olan 22 bin tavuk, bugün kepçeyle kazılan çukura gömüldü.

Çiftlik sahibi Hasan Yetimoğlu, bütün varlığını yatırdığı 45 ton beyaz eti kepçeyle toprağa gömerek üstünü kireçle kapattı. Yetimoğlu, elektirik kesintisi sonucu tavukların telef olduğunu belirterek, "Bizim çiftliklerimiz normalde klimalıdır. Olay günü gece saat 02.00'de elektrikler kesildi. Biz biraz geç farkına vardık. Çiftliğe gelinceye kadar jeneratörü devreye soktuk ve kapıyı açtık. Tavuklardan hiç sağ kalan yoktu hepsi ölmüştü. Yani tavukların ölüm nedeni yüzde yüz havasızlıktan diyebiliriz. Oksijensizlikten tavukların tümü boğuldu. Her şey ortada işte göründüğü gibi. Kırk beş ton beyaz et işte görünüyor. Bunu anlatmamızın da bir anlamı yok artık. Benim oğlumla beraber bir de işçimiz var. Ben bir kamu kuruluşundan emekliyim. İmkanlarımızı zorlayarak biz bu çiftliği kurduk. Geçim kaynağımızdı bu çiftlik. Benim oğlum askerliğini yapmış işsiz güçsüzdür. Ben beş sene sağlıklı üretim yapsam bile bu zararı karşılamam söz konusu bile değil artık." dedi.

100 bin lira zararı olduğunu ifade eden Yetimoğlu, firmalara borcu olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu:

"Yetkililere ben ne söyleyeyim Bu yapılanı İsrail, Filistin'e bile yapmadı. TEDAŞ'ın bize yaptığı zulmü bütün dünya görsün, herkes görsün. Bundan sonra bizim arkadaşlarımız bu duruma düşmesinler. En azından bu işletme sahiplerine elektrik kesintisi yapılacağı zaman bildirilsin. Kesinti yapılacaksa programlı bir şekilde yapılsın. Kesintiler önceden işletme sahiplerine haber verilse herkes kendi tedbirini alır. Benim durumuma düşen olmaz inşallah, istemiyorum. Ama böyle devam ederse herkes bu duruma düşer. Allah kimseyi düşürmesin."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mollakendi Elazığ Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title