Haberler

Solucan Robot Tüm İşlerinizi Yapabilir!

Eşyalarınızı sıralamak, pencereleri temizlemek, hatta günün sonunda kokteyl ikram etmek için solucan benzeri yumuşak robot geliştirildi.

Eşyalarınızı sıralamak, pencereleri temizlemek, hatta günün sonunda kokteyl ikram etmek için solucan benzeri yumuşak robot geliştirildi. Yumuşak kas benzeri materyalden üretilen ve vakum ile güçlendirilen solucan robot, yapacağı göreve bağlı olarak lego gibi parçalarla desteklenebiliyor.

Solucan robot nasıl çalışıyor?

Robot, hareket yönüne bağlı olarak genişleyen ve çökmekte olan üç pnömatik pompadan oluşuyor. Her pompa veya bölüm istiflenip üst üste yığılarak aynı güç sistemini paylaşabilir.sistemi, basınçlı hava ile çalışan diğer yumuşak robotlara kıyasla solucan robotun insan kaslarına daha çok benzemesini sağlıyor.bu sayede pürüzsüz yüzeyleri kavrayabiliyor ve vakum ağzı ile yüzeye emiş gücü uygulayabiliyor.

Şu anda vakumlu pompaya bağlı çalışan robot, erişilmesi istenilen noktaya bağlı olarak ek parçalar ile kolaylıkla uzatılabiliyor. Araştırmacılar solucan robotu, her işi yapabilmesi nedeniyle İsviçre bıçaklarına benzetiyor.

Çoğu yumuşak robot, solucan ve ahtapot gibi omurgasız hayvanlara benzemektedir. Yeni solucan robot, enellikle vücuda ilaç vermek ve cerrahi işlemler için geliştirilen yumuşak robotların aksine pencere temizlemek, masanın üstünü düzenlemek, içecek almak gibi görevler için geliştirildi. Aşağıdaki videodan solucan robotun nasıl çalıştığını izleyebilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title