Haberler

    Sahte Antivirüslerin Hedefinde Android Cihazlar Var

    Sahte antivirüsler, bilgisayarlarda olduğu gibi, Android platformlarda da ciddi bir şekilde artış gösterdi.

    - Sahte antivirüsler, kullanıcılara güvenlik durumlarının yetersiz olduğunu gösteren ve aslında var olmayan virüsleri temizlemeleri için onları kapsamlı bir koruma programı satın almaya yönlendiren zararlı kod yazılımlarının başında geliyor. Bu tür zararlı yazılımlarda, ödeme yapılana kadar veya yazılım bilgisayardan temizlenene kadar masa üstünde sürekli mesajlar beliriyor. Bu yazılım türü, özellikle bilgisayarları hedef alan dolandırıcılık programları olarak birkaç yıl önce kullanılmaya başlandı ve artık iyice yaygınlaştı. Zamanla bu sahte uygulama evrim geçirdi ve şimdi sahte antivirüsler, günümüzün en popüler cihazları olan akıllı telefonları, özellikle de Android cihazları hedef almaya başladı. Symantec tarafından Android.Fakedefender olarak tespit edilen bu yeni saldırı türü, cihazı aynı Ransomware (fidye sahteciliği) gibi kilitliyor.

    Bu zararlı yazılım, cihazlara kurulduktan hemen sonra diğer uygulamaların başlamasını engellediği için birçok kullanıcı, uygulamayı bilgisayardan kaldıramıyor. Tehdit ayrıca işletim sistemi ayarlarını da değiştiriyor. Bazı vakalarda kullanıcılar, yeniden başlatmayı veya fabrika ayarlarına dönmeyi bile başaramıyor ve cihazlarını sadece bilgisayar programı kullanarak yapılan veya özel kodlar gerektiren 'hard reset' adı verilen ileri seviyede bir formatlama ile başlatmak zorunda kalıyor. Eğer şanslılarsa, bazı kullanıcılar; yazılımın cihazlarla olan uyum sorunu nedeniyle uygulamanın çökmesinden faydalanıp, yazılımı basit işlemlerle de kaldırabiliyorlar.

    Sahte antivirüsler, bilgisayarlarda olduğu gibi, Android platformlarda da ciddi bir şekilde artış gösterdi. Bir kere yerleştikten sonra bu uygulamalardan kurtulması kolay olmuyor; dolayısıyla işin sırrı siber tehditleri, henüz cihazlara yerleşmeden önlemede. Symantec uzmanları, cihazlara Norton Mobile Security gibi kapsamlı güvenlik uygulamalarının yüklenmesini tavsiye ediyor. Kötü niyetli uygulamalardan kaçınmanın bir diğer yolu da uygulamaları güvenilir kaynaklardan indirmek.

    Teknokulis : http: //www.teknokulis.com

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Symantec Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 2 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title