Haberler

PlayStation 5 Slim İnternet Bağlantısı Gerektirecek

Güncelleme:

Sony'nin Kasım ayında ABD'de piyasaya sürmeyi planladığı PlayStation 5 Slim, kurulum için internet bağlantısı gerektirecek. Bu gereklilik, korsanlık girişimlerini engellemek için bir önlem olabilir. Ancak, gelecekteki sunucu kesintileri veya uzun vadeli destek etkileri durumunda kullanıcılar arasında endişelere neden olabilir.

Sony'nin Kasım ayında ABD'de piyasaya sürmeyi planladığı PlayStation 5 Slim, "benzersiz" bir gereksinim getiriyor: kurulum için internet bağlantısı. Ambalajda, kurulum sırasında Disk Sürücüsü ve PS5 konsolunun eşleştirilmesinin çevrimiçi bir bağlantı gerektirdiği açıkça belirtiliyor.

PlayStation 5 Slim'de internet gereksinimi, muhtemelen korsanı engellemek için olacak

Bu hamle muhtemelen disk sürücüsünün resmi lisanslı bir çevre birimi olarak gerçekliğini sağlamak ve korsanlık girişimlerini engellemek için bir önlemdir. Bununla birlikte, geleneksel olarak çevrimiçi bağlantı gerektirmeyen disk tabanlı oyunların oynanması için ek bir adım getiriyor.

Sony'nin kimlik doğrulama sunucusunun kesintiye uğraması ya da gelecekte devre dışı bırakılması durumunda olası komplikasyonlara ilişkin endişeler de ortaya çıkıyor. PS5 Slim için Sony tarafından kesin bir çıkış tarihi verilmemiş olsa da, sızdırılan bilgiler Marvel's Spider-Man 2'nin çıkışıyla aynı zamana denk gelen 10 Kasım civarında bir çıkış penceresine işaret ediyor.

Sıra buna da geldi: ŞOK, PlayStation 5 satıyor!

PS5 Slim, mevcut modele kıyasla hacimde %30'luk bir azalma ve 1 TB'lık cömert bir depolama alanı da dahil olmak üzere birçok önemli özelliğe sahip. En ayırt edici özelliği, alıcılara yalnızca dijital sürüm veya sürücüyle birlikte bir sürüm seçeneği sunan çıkarılabilir disk sürücüsü olması.

Ayrıca, disk sürücüsü ayrı olarak satın alınabilecek. Dikey konumlandırmayı tercih edenler için PS5 Slim standı için ekstra 25 pound (852 TL~) ücret ödenmesi gerekiyor. Bu ayrıntılara rağmen Sony, kurulum sırasında internet bağlantısının gerekliliği konusunda henüz daha fazla bilgi vermedi.

Bu gereklilik, yetkisiz çevre birimlerine karşı potansiyel olarak koruma sağlarken, kullanıcılar arasında, özellikle sunucu kesintileri veya uzun vadeli destek etkileri durumunda, geleceğe dönük koruma ve erişilebilirlik konusunda geçerli endişeler uyandırıyor.

En iyi PlayStation 5 oyunları! (2023)

Çıkış tarihi yaklaştıkça, oyuncular ve meraklılar şüphesiz bu gereksinimin PS5 Slim ile oyun deneyimlerini nasıl etkileyebileceğini görecek. Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Playstation Sony Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title