Haberler

Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi'nde Prompt Mühendisleri Yetiştiriliyor

Güncelleme:

Novarge CEO'su Mesut Karaağaç, yurt dışında iş verimliliğini artırmak isteyen büyük ölçekli şirketlerin Prompt mühendisi çalıştırmaya başladıklarını belirtti. Türkiye'de de ilk eğitimlerin başladığı Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi'nde Prompt mühendislerinin yetiştirildiğini söyledi.

Novarge CEO'su Mesut Karaağaç, yurt dışında iş verimliliğini artırmak isteyen büyük ölçekli şirketlerin yıllık 250 ve 300 bin dolar ücretle Prompt mühendisi çalıştırmaya başladıklarını belirterek, Türkiye'de de ilk eğitimlerin başladığı Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi'nde Prompt mühendislerinin yetiştirildiğini söyledi.

İngilizce "prompter" kelimesinden türetilen ve Türkçe "sufle mühendisliği" olarak geçen Prompt mühendisliği, her geçen gün daha da popüler hale geliyor. Prompt mühendisliği hakkında bilgiler aktaran Novarge CEO'su Mesut Karaağaç, "Milyonlarca kitabı barındıran bir kütüphanede, aradığımız kitabı en kolay ve en hızlı yoldan bulmamızı sağlayan kişi olarak tanımlayabiliriz. Prompt mühendisliği, daha basit tabiri ile yapay zeka ile konuşmayı bilmektir ve yapay zekayı yönetmektir" dedi.

Türkiye'de ilk eğitimlerin başladığı Novarge Uzaktan Eğitim Merkezi'nde Prompt mühendislerinin yetiştirildiğini belirten Karaağaç, "Prompt mühendisliğinin, öğrencilerimize teknoloji ve yapay zekanın hayatımızdaki etkisini daha derinlemesine anlama ve bu alanlardaki becerilerini geliştirme fırsatı sunacağına inanıyoruz, 12 yaş üstü tüm bireylerin katılımına açık eğitimimiz yoğun ilgi görüyor" diye konuştu.

Yurt dışında ön lisans ve lisans programlarının açıldığını anlatan Karaağaç, Prompt mühendisliğinin Türkiye'de de sertifika programı olarak verildiğini belirterek, "Tıpkı bugün bizim Google kullanırken çok rahat çok profesyonel hareket etmemiz, babalarımızın ise Google'a bir şey yazdığında asla istediği şeye ulaşamaması gibi, makinelerle iletişim hayati öneme sahip oluyor. Hizmet aldığımız birçok işte olduğu gibi, yapay zekaya da bir işi emanet edeceğimiz zaman doğru kelimeleri, doğru sıralamayla, iyi örnekler vererek yapmalıyız, Aksi halde bir defa yanlış çıktı aldığınızda sonra onu düzeltmesi de git gide zorlaşıyor. 'Aslında şunu demek istemiştim' diye düzeltmek ileri seviye projelerde karmaşık hale getiriyor ve yapay zeka hata sarmalına giriyor. Baştan başlamak için ise çok geç olabilir" değerlendirmesini yaptı.

Yurt dışında iş verimliliğini artırmak isteyen büyük ölçekli şirketlerin yıllık 250 ve 300 bin dolar ücretle Prompt mühendisi çalıştırmaya başladıklarını anlatan Karaağaç, "Türkiye'de de lisans ve ön lisans programlarında ders olarak okutulması planlanan Prompt mühendisliği ile siz de yapay zekayı kontrol altına alabilir ve işinizi kolaylaştırabilirsiniz" ifadesini kullandı. - KIRIKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Teknoloji

Türkiye CEO Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title