Haberler

    Motor Sesi Yerine Bunu Duyacaksınız...

    Şaka Değil Gerçek: Yollarda Gezecek Bu Otomobiller Motor Sesi Yerine Çok Farklı Sesler Çıkartacak...

    Belki şehirde yaşayan çoğunluğumuz motor seslerinden çok şikayetçi ama hiç motor sesi olmaması da uzmanları endişelendiren bir detay. Yol güvenlik uzmanlarına göre sıfır-yayımlı ve "yeşil" referanslı arabalar, çok az ses çıkarttıkları için yükselen kaza ve ölüm rakamlarıyla gölgede kalabilirler.

    California Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre elektrikli arabalar farkedilmeden önce yayalara, yakıtla çalışan araçlara göre yüzde 40 daha çok yaklaşıyorlar. Bunun önüne geçmek isteyen Warwick Üniversitesi'nden bilim adamları ise elektrik arabalara konabilecek sesler konusunda bir test çalışması başlattı. Bir test aracı her hafta farklı seslerle yollarda ilerleyecek ve yayaların tepkileri ölçülecek. Profesör Jennings'in söylediğine göre araba bir hafta müzik ile bir hafta doğal seslerle, başka bir hafta ise bilim-kurgu seslerle yolculuk edecek.

    Motor endüstrisinin uzmanları ise bu seslerin yalnızca saatte 30 km ile ilerleyen bir elektrikli otomobil için gerekli olacağını, daha yüksek hızlarda tekerlek sesinin duyulabileceğini savunuyor.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title