Haberler

Kripto Para Yasası ve Piyasa Düzenlemesi Yakında Meclise Geliyor

Güncelleme:

Bitcoin'in yeniden popüler hale gelmesiyle birlikte Türkiye'de kripto para yasası ve piyasa düzenlemesi gündemde. AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, kripto para yasası için sona yaklaştıklarını açıkladı. Yasa teklifi Ramazan bayramı sonrası TBMM'ye sunulacak.

Bitcoin'in önce 50 bin sonra da 60 ve 65 bin sınırını yeniden geçmesi ile kripto paralar yeniden popüler hale geldi. Türkiye'de ise kripto para yasası uzun süredir gündemde. Son ortaya çıkan ayrıntılara bakılırsa kripto para yasası ve kripto para piyasaları düzenlemesi çok yakında meclise geliyor.

Kripto para yasası ve piyasa düzenlemesi ne zaman meclise geliyor?

TRT'nin haberine göre AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, kripto para piyasa düzenlemesi için sona yaklaştıklarını açıkladı. Buna göre kripto para yasası Ramazan bayramı sonrası TBMM gündemine gelecek. Peki ama Türkiye bu kripto para düzenlemesi ile ne amaçlıyor?

Bu anlamda AKP Grup Başkanı Güler, Hazine Maliye Bakanlığı'nın yaptığı çalışmalar sonrası yasa teklifi çalışmalarına başladıklarını açıkladı. Bu kripto para düzenlemesi için AKP Bilgi ve İşlem Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri ve uzman milletvekilleri hazırlık yaptı.

Şu an için hükümetin bu yasa ile uluslararası standartlarda bir piyasa düzenlemesi hazırladıkları biliniyor. Özellikle kripto para piyasası son yıllarda kullanıcılara yaşattığı mağduriyetlerle öne çıkıyor. Bu mağduriyetlerin önlenmesi adına Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) Türkiye'de faaliyet gösteren kripto para borsalarına lisans vermesi gündemde.

Bitcoin, rekor tazeledi!

SPK'nın bu lisansla kripto para borsalarına asgari uyulması gereken güvenlik ve finansal şartlar sunması beklentiler arasında. Şu an için bu düzenleme ile kripto para vergisi gelip gelmeyeceği ise belli değil. Ancak tahminler kripto para kazançları için uluslararası standartlarda bir gelir vergisi getirileceği yönünde.

ABD, Kanada ve Avrupa Birliği ülkeleri uzun süredir kripto para yasası ve piyasa düzenlemelerine sahip. Türkiye ise kripto paraların yeniden yükselişe geçtiği 2022 yılından beri yasal düzenleme yapmaya çalışıyor.

Kripto para piyasalarına yapılacak düzenleme özellikle kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması açısından önemli. Bitcoin'in 67 bin sınırına dayanması sonrası kripto para yatırımları da yeniden zirveye çıktı. Özellikle son bir haftada büyük yükseliş ve düşüşler yapan riskli meme coinler yükselişe geçti. Uzmanlar özellikle bu tür kripto paralara yatırım yaparken yatırımcıların dikkatli olmasını istiyor. Sizce Türkiye kripto paralar için yasal düzenleme yapmakta gecikti mi? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Ramazan Bayramı Abdullah Güler Kripto Para Türkiye Teknoloji Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title