Haberler

    İnsanlık İçin En Karamsar Tahmin!

    Hayranları arasında Bill Gates'in de bulunduğu ünlü isim, insanlığın geleceği konusunda bugüne dek duyduğunuz en karamsar tahmine sahip!

    Kötü sonuçları tahmin etmenin iyi bir yönü var; her şekilde kazanan siz oluyorsunuz:  Eğer yanılıyorsanız, mutlu bir sürpriz ile karşı karşıyasınız. Ancak eğer haklı çıkarsanız, herkes öngörünüz sebebiyle size saygı duyacaktır.

    Tarihçi Yuval Harari, insan ırkının geleceği hakkında son derece karamsar olan kişilerin arasında. Harari'nin düşüncesi, temel olarak, robotlara karşı kaybettiğimiz yönünde.

    The Guardian'ın da belirttiği üzere Harari, Eylül ayında yayınlanacak olan yeni kitabı "Homo Sapiens: A Brief History of Tomorrow" (Homo Sapienler: Yarının Kısa bir Tarihi) içerisinde korkutucu bir tahminde bulunmakta. Harari, AI'nin (yapay zeka) bazı insanları "tanrısallaştıracağını" söylerken, bir öngörüde daha bulunuyor: "Gereksiz sınıfın yükselişi." Özetle bahsedilen şu: "Teknoloji hızlı bir şekilde ilerleyecek. Kimse üniversitede ne üzerine yoğunlaşması gerektiğini bilemeyecek çünkü zaman ilerledikçe nelerin gerekli olacağı tahmin edilemeyecek. Kişisel kendini bulma, hayatta kalmak için giderek daha hızlı bir şekilde gerçekleşmek zorunda olacak ve herkes bu değişime ayak uyduramayacak. Bu yüzden de bazı kişiler "gereksiz" olacak."

    Harari, "gereksiz" terimini, ahlaki değil, ekonomik ve politik sistem açısından baktığının altını çizmek için seçtiğini söylemekte. Harari, hükumetlerin bu kişilere, hayatta kalmalarına yetecek kadar ödeme yapabileceklerini söylemekte. Ancak daha zor olan şeyin, insanların yaşamak için bir sebebe sahip olmalarını sağlamak olduğunu belirtmekte.

    Harari için geçmişteki makineler ile günümüzdekiler arasındaki en büyük fark, şu ana kadar bulunan makinelerin fiziksel yeteneklerimizin yerini almış olması. Ancak Google ve diğer pek çok firma tarafından geliştirilen yeni makineler, insanların algısal yeteneklerini kopyalamaya ve yerini almaya çalışıyor.

    Bu işlem yapıldıktan sonra da, insanlara olan ihtiyaç büyük oranda ortadan kalkabilir.

    Harari'nin destekçileri arasında önemli bir teknoloji ismi bulunuyor: Bill Gates. Gates'in bu yaz okunacak beş kitap listesinin içerisinde Harari'nin bir önceki kitabı "Sapiens: A Brief History of Humankind" (Sapienler: İnsan türünün Kısa bir Tarihi) bulunmakta.

    Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

    Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

    Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

    Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

    Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

    Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

    Bakmadan Geçme

    Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
    Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

    Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title