Haberler

Discord, yapay zeka sohbet robotu Clyde'ı kapatıyor

Güncelleme:

Discord, kullanıcıların 1 aralıktan itibaren yapay zeka sohbet robotu Clyde ile sohbet edemeyeceğini duyurdu. Şirketin neden böyle bir karar aldığı henüz bilinmiyor.

Yapay zeka birçok popüler uygulamaların hayat damarlarına kadar işlemeye başladı. Tabii ki Discord da bundan geri kalmadı. Ancak Discord kullanıcıları 1 aralıktan itibaren Clyde ile sohbet edemeyecek. Çünkü popüler uygulama Discord, deneysel yapay zeka sohbet robotu Clyde'ı kapatma kararı aldı. Şirketin neden böyle bir karar verdiği ise henüz bilinmiyor. İşte detaylar…

Discord yapay zeka sohbet robotu Clyde'ı kapatacak!

Discord, ilk olarak bu yılın başlarında Clyde'ın yapay zeka özelliklerini test etmeye başladı. Şirket sohbet robotunun Discord kullanıcılarıyla sohbet etmesine ve soruları yanıtlamasına olanak tanıyan OpenAI modellerini kullanıyor. Çok fazla test yaptı. Ayrıca şirket, bu robotu sohbet ve topluluklar uygulamasının temel bir parçası haline getirmeyi planlamıştı.

Discord, bir destek notu paylaştı. Yaptığı paylaşımda sohbet robotunun ay sonunda devre dışı bırakılacağını açıkladı. Şirket, kullanıcıların 1 aralıktan itibaren sunucu sohbetlerinde Clyde'ı çağıramayacaklarını belirtti.

Kalabalık gruplara kolaylık: WhatsApp'a Discord benzeri özellik geliyor!

Sohbet robotu Clyde'ın neden aniden kapandığı ise belli değil. Belki de gelecekte yalnızca Nitro'ya özel ücretli bir özellik olarak geri dönebilir. ya da Discord, test döneminden yeterince ders almıştır. Bu yüzden de bir yapay zeka sohbet robotunu kullanmaktan vazgeçmiş de olabilir. Ancak bu düşük bir olasılık.

Discord, yapay zeka tarafından oluşturulan konuşma özetleri de dahil olmak üzere çeşitli yapay zeka özelliklerini deniyor. Bu, Discord kullanıcılarının kaçırmış olabilecekleri konuşmaları yakalamalarına olanak tanıyor. Bu özellik birden fazla zaman dilimine yayılan sunucular için oldukça kullanışlıdır.

Şirket aynı zamanda geliştiricilerin Discord için yapay zeka uygulamaları geliştirmelerine yardımcı olmak istiyor. Bunun için uygulamayı fon ve kaynaklarla platformunu yapay zeka geliştiricilerinin evi olarak konumlandırmaya çalışıyor. Aslında bu bir ipucu niteliği taşıyor. Discord'un yapay zekanın bu kadar yaygınlaştığını dönemde sohbet robotundan vazgeçmiş olma ihtimalinin düşük olduğunu düşünebiliriz.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title