Haberler

Discord dolandırıcılarının vazgeçilmezi "ücretsiz Nitro" mesajı nedir?

Güncelleme:

Discord kullanıcıları son zamanlarda ücretsiz Nitro mesajı ile sıkça rahatsız ediliyor. Discord ücretsiz nitro mesajı nedir?

İnternetteki dolandırıcılık girişimlerinin ardı arkası kesilmiyor. Her geçen gün yeni bir yöntem keşfeden suçlular, gelişen dünyaya da ayak uydurmayı ihmal etmiyor. Bunun son örneği ise yakın zamanda Discord kullanıcılarının karşısına çıktı. Son zamanlarda "ücretsiz Nitro" adı altında mesajlar alan kişilerin sayısı gittikçe arttı. Peki Discord ücretsiz Nitro mesajı nedir? İşte detaylar…

Discord ücretsiz Nitro mesajı nedir?

Son günlerde Discord Türkiye kullanıcılarının oldukça şikayet ettiği bu mesajlar, pek çok kişiyi rahatsız ediyor. Peki nedir bu mesajlar? İlk olarak belirtmemiz gereken kısım gerçekten de ücretsiz bir ödül olmadığı. Discord üzerindeki herhangi bir bot, size ücretsiz şekilde Nitro göndermez.

Discord botlarının veya rastgele kullanıcıların gönderdiği ücretsiz Nitro mesajları, bilgi hırsızlığı amacıyla gönderilirken, asla hesabınıza Nitro aboneliği tanımaz. Bu mesajlara aldanmayın ve atılan linke asla tıklamayın.

Google, Avrupa'da rekor ceza ile karşı karşıya

Sahte ücretsiz Nitro mesajı nasıl anlaşılır?

Gelen ücretsiz Nitro mesajlarının gerçek olup olmadığını anlamak oldukça basit. Mesajın sahte olduğunu, gönderilen linkin domain adresinden anlayabilirsiniz. Eğer gönderilen linkin domaini discord.gg veya discord.com'dan farklıysa, link sahte demektir.

Linke tıklarsanız, Discord dahil birçok sosyal medya hesaplarınız çalınabilir. Bu sebepten ötürü güvenliğiniz için her atılan linke tıklamamalısınız.

Sahte ücretsiz Nitro linkine tıkladım, ne yapmalıyım?

Öncelikle sahte Nitro linkine tıkladıysanız telaşlanmanıza gerek yok. Sadece güvenli ve işini iyi yapan bir antivirüs ile tarama yapın ve tüm hesaplarınızın şifresini değiştirin. Sonra ise mesajı gönderen hesabı Discord Support üzerinden şikayette bulunun. Hesabı şikayet ederek bu sayede diğer kullanıcılar için de düşünceli bir harekette bulunmuş olursunuz.

Sahte ücretsiz Discord Nitro mesajları nasıl gönderiliyor?

Sahte Nitro mesajları tek tek gönderilmiyor. Aslında bu bir ağacın dalları gibi. İlk olarak rastgele birisine gönderiliyor. Sonra o kişinin hesabı çalınıyor ve hesabından tüm arkadaşlarına sahte Discord Nitro mesajı gönderiliyor. Sonra ise onlar da linke tıklayınca onların da hesapları çalınıyor ve onların da arkadaşlarına sahte mesaj atılıyor. Bu döngü böylece devam ediyor ve yüzlerce hesap çalınıyor.

Peki, size daha önce ücretsiz Nitro mesajı geldi mi? Bu durumda ne yaptınız? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title