Haberler

Apple'ın AirTag'i Çalınan Valizleri Bulmada Rol Oynadı

Güncelleme:

Apple'ın AirTag eşya takip cihazı, bir ailenin çalınan valizlerini bulmalarına ve hırsızı yakalamalarına yardımcı oldu. AirTag'in sinyalini takip eden aile, çantanın bulunduğu eve giderek hem kendi valizlerini hem de başka bir kişinin çalınan eşyalarını kurtardı. Bu olay, takip cihazlarının ne kadar işe yarar olduğunu gösteriyor.

Apple'ın AirTag eşya takip cihazı, yine bir ailenin çalınan valizlerinin izini sürmesinde ve hırsızı yakalamasında önemli bir rol oynadı. Florida eyaletinin Miami şehrinden Kuzey Carolina dağlarına seyahat eden Gavino ailesi, Charlotte Douglas Uluslararası Havaalanı'na indikten sonra çantalarından birinin kaybolduğunu fark etti.

Onları, kısa süre önce satın aldıkları AirTag kurtardı

Aile, kısa bir süre önce satın aldıkları AirTag eşya takip cihazlarının çalınan bagajlarının bulunmasında önemli bir rol oynayacağını bilmiyorlardı.

Catherine Gavino, valizinin kaybolduğunu fark ettikten sonra iPhone'undaki Find My uygulamasını açtı ve bu uygulama çalınan çantanın Interstate 85'te Gastonia'nın batısına doğru ilerlerken bulunduğu yeri gösterdi.

Hızlı hareket eden aile bir araç kiraladı ve AirTag'in sinyalini takip etmeye başladı. Ancak AirTag bilgi vermeyi kesince arama durdurulmak zorunda kalındı. Ne yazık ki, yolculuk için özel olarak satın alınan kıyafetler de dahil olmak üzere bagajın içindekilerin yeniden satın alınması gerekti.

Yılmayan Gavino ailesi Noel günü yeni bir girişimde bulunmaya karar verdi. Find My uygulamasını kullanarak AirTag'i Gastonia'daki McGuire Caddesi'nde bir eve kadar takip ettiler. Catherine derhal polisi aradı ve polis eve girerek sadece Gavino ailesinin çalınan valizini değil, aynı zamanda havaalanı hırsızlığına kurban giden başka bir kişinin eşyalarını da başarıyla kurtardı.

Kıta değiştiren valizi AirTag kurtardı!

Polis, başka bir kişinin de o günün erken saatlerinde benzer bir olay bildirdiğini ve çalınan çantasını takip etmek için AirTag kullandığını, ancak çantanın yanlış eve gittiğini ortaya çıkardı.

Çalınan bavul geri alınmasına rağmen içindekiler kayıptı ve polis kıyafetlerin satılmış olabileceğinden şüpheleniyordu. Hırsızlıktan sorumlu şüpheli tutuklandı, birden fazla hırsızlık suçu ve bir uyuşturucu suçuyla ilgili suçlamalarla karşı karşıya kaldı ve kefaleti 10.000 dolar olarak belirlendi.

Apple, ülkemizde AirTag takip cihazlarını tekli olarak 1.119 TL'ye, dörtlü setini ise 3.779 TL'ye indirimli olarak satıyor. Bu olay, bu tür takip cihazlarının hayati durumlarda ne kadar işe yaradığını gözler önüne seriyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Apple Ulaşım Güvenlik Hırsızlık Teknoloji Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title