Haberler

    Amazon Dizisini Yapay Zeka Yönetecek!

    Güncelleme:

    Türk pazarına açılan Amazon Prime, ilk Türk dizisi Artı'nın çalışmalarına başladı.

    Türk pazarına açılan Amazon Prime, ilk Türk dizisi Artı'nın çalışmalarına başladı. Bu dizide diğerlerinden farklı olarak yönetmen, bir yapay zeka olacak.

    Dijital Platforum Amazon'un ilk yerli dizisi Artı 2021'de yayına girecek. Binnur Kaya, Serenay Aktaş, Okan Bayülgen, Zeynep Alkan ve Aslı Omağ'ın yer alacağı dizide bir ilk meydana gelecek. Projeyi, 'yapay zeka' Enigma yönetecek. Dünya'da bir ilk olma özelliğini taşıyan dijital dizinin tasarımını, Londra Müzik ve Drama Sanatları Akademisi (LAMDA) mezunu Burak Arslan üstlendi.

    İzleyiciler dizide kendi karakterlerini yazılabilecekler. İlk karakterleri Erzincan'dan başlayarak tüm illerdeki köy çocukları yazacak.

    Amazon Prime Nedir?

    Amazon Prime, kullanıcılara normal Amazon müşterileri için mevcut olmayan veya ücretli olarak sunulan ek hizmetlere erişim sağlayan Amazon'un ücretli bir abonelik programıdır. Hizmetler; aynı, bir veya iki günlük teslimatı ve müzik ve video aboneliğini içerir.

    Haber ve Kitap da Yazıyor

    Yapay zeka gelişimi son zamanlarda o kadar ilerledi ki sadece dizi yönetmekle kalmıyor; haber ve kitapta yazmaya başladı. Washington Post tarafından geliştirilen bir araç, ilk yılında ayda 70 haber yazdı.

    Yapay zeka 2026'da kompozisyon yazabilecek. 30 yıl içinde ise çok satan kitaplar yazabilecek.

    Kaynak: Space Mag Türkiye / Teknoloji

    Amazon Prime Amazon Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title