Haberler

    Amadeus, Geleceğin Seyahatini Tanımlıyor

    Dünya seyahat endüstrisi gelecek 10 yılda büyüyecek, Türklerin yurtdışı seyahat harcamaları her yıl yüzde 5 artacak.

    -

    Amadeus Bilgi Teknolojileri Grubu, dünyadaki seyahat trendlerinin mercek altına alındığı "Seyahatin Geleceğini Şekillendirmek" başlıklı raporunu yayınladı. 1994'ten bu yana Türkiye'de de faaliyet gösteren ve seyahat dağıtım pazarının lideri konumundaki Amadeus adına, seyahat tahminleri şirketi Oxford Economics'in imza attığı bağımsız çalışma, 2023'e doğru ilerlerken, dünyadaki ve Türkiye'deki turizm ve seyahat eğilimlerini gözler önüne seriyor.


    Makroekonomik tahminler ile otel, hava yolu, demir yolu, havalimanı, seyahat organizasyon şirketleri ve seyahat acenteleri gibi seyahat sektöründe faaliyet gösteren ve aralarında Türk Hava Yolları'nın da bulunduğu 15 firmanın yöneticisiyle yapılan röportajlar baz alınarak hazırlanan raporun sonuçları, bugün İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında açıklandı.


    Pek çok çarpıcı öngörü içeren rapora göre global seyahat endüstrisi önümüzdeki yıllarda istikrarlı gelişimini sürdürecek. Çalışmada Türkiye'ye dair tahminler de yer alıyor; 2023'e kadar Türkiye'deki yurtdışı seyahat harcamalarının her yıl yüzde 5'in üzerinde bir oranda artacağına işaret ediliyor.


    Ekonomik kriz döneminde küresel seyahat endüstrisinin yıllık büyüme oranının yüzde 4,1 olduğunu saptayan "Seyahatin Geleceğini Şekillendirmek" raporu, önümüzdeki 10 yıl için dünya seyahat endüstrisi için iyimser bir makro-ekonomik tablo çiziyor. Sektörün hızla, küresel gayrisafi hasıla artış oranının yüzde 2 üzerinde, yıllık yüzde 5,4 oranında büyüyeceği tahmin ediliyor.


    Bu büyümeyi sağlayan güç ise, 2023 itibariyle yurtdışı seyahat harcamalarında yüzde 20 oranında bir artış kaydedecek olan Çin. 2005'te sadece yüzde 1'lik bir artış gösteren Çin'in yurtdışı seyahat harcamaları önümüzdeki 10 yılda, yurtdışına gidecek ekonomik güce sahip Çinlilerin sayısının ikiye katlanmasıyla hızla tırmanacak. Öyle ki bu yıl dahi Çin'deki yurtdışı seyahat harcamaları, ABD'ninkileri aşacak. Ayrıca, yükseliş grafiği çizen gayrisafi milli hasıla, istihdam ve tüketim oranları sayesinde Çin, 2017 itibariyle en büyük yurtiçi seyahat pazarı olarak konumlanacak.


    Ancak seyahat harcamalarındaki büyüme Çin'e özgü değil. Artan gelir ve değişen tüketici alışkanlıkları sayesinde Türkiye, Rusya, Brezilya, Hindistan ve Endonezya gibi gelişmekte olan ülkelerin de gelecek 10 yılda bu alanda yıllık yüzde 5'in üzerinde bir büyüme kaydedeceği hesaplanıyor.


    Toplantıda rapor sonuçlarını paylaşan Amadeus Dağıtımdan Sorumlu Başkan Yardımcısı Holger Taubmann, "Ekonomik krizden henüz çıkmakta olan pek çok endüstri segmenti için sevindirici haberlerimiz var; seyahat için yeni bir altın dönem başlıyor. Ancak elbette bu iyimser tahminler herkes için geçerli değil, her zamanki gibi kazananlar ve kaybedenler söz konusu" dedi.


    Taubmann sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye, gelişmekte olan ülkeler arasında öne çıkan oyunculardan biri. Yükselen gelir seviyesi ve değişen tüketici alışkanlıkları, Türkiye'deki hem uluslararası hava trafiğinin hem yurtdışı seyahat harcamalarının artmasını sağlıyor. Geçtiğimiz 10 yıldaki hızlı büyümesini takiben, Türkiye'nin 2023'e kadar yıllık ortalama yüzde 5'in üzerinde bir büyüme yakalaması bekleniyor. Türk Hava Yolları'nın dünyada en fazla destinasyona uçan havayolu şirketi olma vizyonu da bu büyümeye önemli bir katkı sağlıyor."



    Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Çin Halk Cumhuriyeti Türk Hava Yolları Türkiye Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title