Haberler

Tekirdağ: "Emzirme Haftası'nda" Doktor Topaloğlu'ndan Annelere Uyarı

Çorlu Sağlık Grup Başkanı Dr. M. Akif Topaloğlu, Bir Bebek İçin En İyi Besinin Hastalıkları Önleyici ve Tedavi Edici Bir Madde Olan Anne Sütü Olduğunu Belirterek, "Anne Sütü Bebeklerin Zeka Seviyesini Olumlu Yönde Etkiiliyor, Annelerin Bebeklerine İlk 6 Ay Anne Sütü Dışında Başka Besin Vermemesi Gerek" Dedi.

Çorlu Sağlık Grup Başkanı Dr. M. Akif Topaloğlu, bir bebek için en iyi besinin hastalıkları önleyici ve tedavi edici bir madde olan anne sütü olduğunu belirterek, "Anne sütü bebeklerin zeka seviyesini olumlu yönde etkiiliyor, annelerin bebeklerine ilk 6 ay anne sütü dışında başka besin vermemesi gerek" dedi.

Çorlu Sağlık Grup Başkanı Dr. Topaloğlu, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan "Emzirme Haftası" nedeniyle açıklamalarda bulundu. Topaloğlu, "Bebeklere ilk 6 ay yalnızca anne sütü verilmesi gerekir. 6 aydan sonra ek gıdalar ile birlikte bebekler 2 yaşına kadar emzirilmelidir" dedi.

Sağlık Grup Başkanlığı olarak sadece yılın bir haftasında değil yılın her gününde özellikle ebeler vasıtasıyla gebe olan ve bebek emziren anneleri ziyaret ettiklerini vurgulayan Topaloğlu, "Annelere, anne sütünün önemini, anne sütünün neden gerekli olduğunu anlatıyoruz ve anne sütünün bebeklere emzirme tekniklerini anlatıyoruz. Bu çalışma Çorlu genelinde yılın her günü devam ediyor. Anne sütü, dünyaya gözlerini yeni açan bir bebek için yeri doldurulamaz bir besin kaynağıdır. Bugün dünyada henüz anne sütünün yerini tam olarak tutacak hiçbir besin kaynağı yoktur. Bebeklerin hayata sağlıklı başlayıp, kaliteli bir yaşam sürmelerinin ilk adımı, ilk 6 ay sadece anne sütüyle beslenmeleri, 6 aydan sonra ise uygun besinlerle birlikte emzirmenin 2 yaşına kadar sürdürülmesidir. Anne sütüyle beslenmeyen bebeklerde ölüm oranları, beslenenlere göre 4-6 kat daha fazla görülmektedir. Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) araştırma sonuçlarına göre emziren kadın oranı yüksek olsaydı, yılda 1.5 milyon bebeğin yaşamı kurtulacaktı. Türkiye'de binlerce bebek, ilk 6 ay sadece anne sütüyle beslenerek yaşama bağlanabilir" diye konuştu.

Anne adayı ve annelere anne sütü ve emzirmenin önemine dikkat çeken Dr. Topaloğlu konuşmasına şöyle devam etti:

"Anne sütü bebek için ideal bir besin olmasının yanı sıra, ishal, grip, öksürük gibi hastalıklardan koruması nedeniyle diğer besinlerle kıyaslanamayacak değerdedir. Doğumdan sonra ilk 5 gün gelen ağız sütü denen ilk sütte daha fazla olmak üzere, anne sütünün özel bileşimi sayesinde bebeğin beyin ve göz gelişimi olumlu yönde etkilenir. İleriye dönük zeka puanı yükselir, nörogelişimsel performansı artar. İlk 6 ay sadece anne sütüyle beslenen bebeklerde alerji, astım, menenjit, pişik, kabızlık ve gaz şikayetleri, ishal, iltihabi bağırsak hastalıkları, demir eksikliği anemisi, alt solunum yolu enfeksiyonları, orta kulak iltihabı, diş çürükleri, idrar yolu enfeksiyonları, ani bebek ölümü, şişmanlık, şeker hastalığı ile lösemi, lenforma gibi bazı kanser türlerinin görülme oranı azalır. Emzirmeye, doğumdan sonraki ilk yarım saatte başlanmalı daha sonraya bırakılmamalıdır."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? HAFTA SONU HAVA DURUMU 11-12 MAYIS | Hafta sonu yağmur yağacak mı, hava nasıl olacak? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 11 MAYIS | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? 11 Mayıs TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? 11 Mayıs Cumartesi ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Bugün hava yağmurlu mu? 11-12 Mayıs hava yağmurlu mu? Hafta sonu yağmur yağacak mı? Resmi Gazete bugün (11 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Onaylı randevu nasıl iptal edilir? (Telefonla ve E-Nabız'dan)? Onaylı randevu nasıl onaylanır (Telefonla ve E-Nabız'dan)?
Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title