Haberler

Teke Yöresinin Kalbi Avrupa'da Atacak

Kültür ve Turizm Bakanlığının Organize Ettiği Avrupa Birliği'nin Destinasyon Yarışmasına Burdur, "Teke Yöresinin Kalbi: Burdur" Projesi ile Katılıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığının organize ettiği Avrupa Birliği'nin destinasyon yarışmasına Burdur, "Teke Yöresinin Kalbi: Burdur" projesi ile katılıyor.

Burdur Valiliği, Burdur Belediyesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, İl Özel İdaresi ve Aziziye Köyü Muhtarlığı'ndan oluşturulan komisyonda proje koordinatörü olarak görev alan MAKÜ, çalışmalara son şeklini vererek hazırlanan dosyayı Kültür ve Turizm Bakanlığına gönderdi. Burdur'un yarışmayı kazanması halinde Bakanlık kente mali destek sağlayacak, Avrupalı turistlerin kente yönlendirilmesiyle Burdur, alternatif turizm fırsatını yakalayarak büyük ekonomik kazanç elde edecek.

MAKÜ adına proje koordinatörü Türkçe Eğitimi Bölümü Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr Şevkiye Kazan; önerilen destinasyonun ve içerdiği etkinliğinin yerel miras bakımından önemli olduğuna dikkat çekti.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Gökay Yıldız'da; projeye göre Türkiye genelinde ilk 5'e giren destinasyonların Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenerek ulusal bazda tanıtımının yapılacağını; birinci olan destinasyonun Avrupa Birliği tarafından desteklenerek uluslararası alanda tanıtılacağını ve Avrupa Birliği tarafından "Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Ödülü" ile ödüllendirileceğini vurguladı.

(HG-ŞT-SÇ-Y) 12.04.2008 13:26 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title