Haberler

Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar Projesi"

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin bertaraf edilmesinde büyük yararlılık gösteren vatandaşlardan Abdullah İrgin, Adviye Gül İsmailoğlu ve Sabri Ünal, Kırklareli'nde düzenlenen programda yaşadıklarını anlattı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin bertaraf edilmesinde büyük yararlılık gösteren vatandaşlardan Abdullah İrgin, Adviye Gül İsmailoğlu ve Sabri Ünal, Kırklareli'nde düzenlenen programda yaşadıklarını anlattı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın "Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar Projesi" kapsamında Kültür Merkezinde sanatçı ve oyuncu İsmail Hakkı Ürün'ün moderatörlüğündeki program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kumdan resimler çizen Veysel Çelikdemir'in hazırladığı "15 Temmuz" temalı gösterisi izleyicilerin beğenisini topladı.

Kırklareli Valisi Esengül Civelek, yaptığı konuşmada, darbe girişimini engellemeye çalışırken gazi olan vatandaşlarla bir arada bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Darbe gecesi Tük milletinin birlik ve beraberlik içerisinde hainlere fırsat vermediğini aktaran Vali Civelek, Türk milletinin birliği karşısında hiçbir kuvvetin duramayacağının bir kez daha gösterildiğini anlattı.

Darbe girişimi ile yaşanan kahramanlık destanının hiçbir zaman unutulmayacağını ifade eden Vali Civelek, "15 Temmuz gecesi ülkemiz ve milletimiz için bir dönüm noktasıdır. Milli iradeye, demokrasiye, cumhuriyete ve özgürlüklerimize karşı girişilen hain darbe girişimiyle asker üniforması giymiş teröristler milletimizin tankını, topunu, silahlarını, uçağını, helikopterini milletimize çevirmişlerdir. Ülkemiz hem hain bir darbe hem büyük bir terörist eyleme hem de gizli bir işgal teşebbüsüne maruz kalmıştır." dedi.

Vali Civelek, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımız, başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın onurlu ve dik duruşuyla, liderliğiyle FETÖ'nün ülkemizi ele geçirme girişimine karşı millet olarak dik durduk, güçlü durduk, 78 milyon bir olduk, beraber olduk, bir bütün olduk, tek yürek olduk ve FETÖ'nün ülkemizi ele geçirme girişimini engelledik. Şu çok iyi bilinmelidir ki birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozmaya çalışanlar asla başarılı olamayacaklar. Hiçbir kuvvet ülkemizi yok etmeye cesaret edemeyecektir. Yine istiklal ve istikbalimizi hiçbir güç gasbedemeyecektir. Çünkü biz 15 Temmuz gecesi Kurtuluş Savaşı'ndan sonra ikinci kez bir kahramanlık destanı, bir zafer destanı yazdık."

"Bizim o gece sadece bayrağımız, duamız ve vatan sevgimiz vardı"

İstanbul'da yaralanan 14 yaşındaki Adviye Gül İsmailoğlu, 15 Temmuz gecesinin başlangıcının karanlık sonunun ise aydınlık bir gece olduğunu söyledi.

O gece tüm hainliklerini sergileyenlere karşı bir ve beraber olan Türk milletinin neler yapabileceğini dünyaya gösterdiğini ifade eden İsmailoğlu, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Ben o gece televizyonda böyle bir şeyi gördüğümde şok oldum. Kimse böyle bir şey beklemiyordu. Cumhurbaşkanımızın konuşmalarının ardından bizde ailemle abdestimizi alarak hemen dışarıya çıktık. Korkmak aklımızdan bile geçmedi. Ben yaşım gereği darbenin ne olduğunu çok iyi bilmiyordum. Mutlu ve birlik, beraberlik içerisinde yaşarken böyle bir şeye hiç gerek yoktu. Ben anneme yoldayken, 'anne ölürsek şehit mi olacağım?' diye sordum. Bizim o gece sadece bayrağımız, duamız ve vatan sevgimiz vardı. Asker kılığına girmiş hainlerin ise ellerinde silahlar, tanklar vardı, bizi resmen taradılar."

O gece hainlere "ne yapıyorsunuz hainler" diyemediğini bu soruyu mahkemede sormak istediğini dile getiren İsmailoğlu, "O gece tanklar ve silahlarla ateş ettiklerinde canımızı acıttıklarını, hasar verdiklerini zannediyorlar ama bize gururla taşıyacağımız madalyalar taktılar." dedi.

Darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığına giren ve kolundan yaralanarak gazi olan Abdullah İrgin ise kendisine kahraman yakıştırmasının kabul etmediğini söyledi.

Kahramanların vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını verenler olduğunu aktaran İrgin, 15 Temmuz gecesini asla unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını belirtti.

O gün hiçbir şey düşünmeden sokağa çıkarak tankların önüne geçip, darbe girişimini engellemeye çalıştığını, darbeci komutana iki kez biber gazı sıktığını ifade eden Sabri Ünal da vatan için canını seve seve vermeye hazır olduğunu vurguladı.

Programa, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Daire Başkanı Rasim Arı, Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Adalet Komisyonu Başkanı Vahdet Yeltepe, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç,Emniyet Müdürü Erkin Adalar, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Gider, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Muammer Aydın, AK Parti İl Başkanı Alper Çiler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Esengül Civelek Kırklareli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
title