Haberler

Teç-Sen Genel Başkanı Ümit Demirel Gümüşhane'de

Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ-SEN) Genel Başkanı Ümit Demirel, Karadeniz temasları kapsamında Gümüşhane'ye geldi.

Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ-SEN) Genel Başkanı Ümit Demirel, Karadeniz temasları kapsamında Gümüşhane'ye geldi.

Tarihi Özdenoğlu konağında düzenlenen yemekli toplantıya Demirel'in yanı sıra yönetim kurulu üyeleri Gümüşhane İl Başkanı Kadir Tutar, Bayburt ve Gümüşhane'de sendika yönetici ve üyeleri katıldı.

Burada sendika üyelerine seslenen Demirel, "Bugün 74 ilde teşkilatlanmış bir yapıya sahibiz. Sendikamızın kuruluş yıl dönümü olan 16 Haziran tarihi nedeniyle Karadenizi dolaşmaya başladık. Başlangıç yeri olarak Ordu ve Trabzon'u seçtik. Yarın da Artvin ve diğer illeri dolaşacağız" dedi.

Sendika olarak siyasete hayır dediklerinin altını çizen Demirel, Milli Eğitim Bakanlığında yapılan tüm düzenlemelerin öğretmenlere göre yapıldığını, diğer eğitim çalışanlarının hep üvey evlat muamelesi gördüğünü söyledi.

"BİR ARAYA GELİRSEK BAŞARIRIZ"

Bu duruma itiraz ettiklerini kaydeden Demirel, "Şimdiye kadar yapılan birçok düzenleme eğitim çalışanlarının lehine değil, aleyhinedir. Bugün eğitim çalışanları hala İl İdare Kanunuyla görev yerleri değiştirilen çalışanlardır. Eğitim çalışanlarını birileri hala bilgisiz, bilinçsiz ve kendi sorunlarını çözüp örgütlü hale, bir araya gelebilecek personeller olarak görmemektedir. Eğer biz eğitim çalışanları olarak bir araya gelebilirsek başaramayacağımız hiçbirşey yok. Bugün Gümüşhane'de 250'nin üzerinde eğitim çalışanı var. Bunlar bir araya gelebilirse başarı budur" ifadelerini kullandı.

Daha önce üyesi oldukları öğretmen sendikalarına yıllarca taşeronluk yaptıklarını, eylemlerde en önde yer aldıklarını, gazı, jopu hep kendilerini yediklerini fakat taşıdıkları pankartlarda 'ek ders ücretimiz artırılsın', 'eğitim-öğretim ödeneğimiz artırılsın' yazılarını taşıdıklarının altını çizen Demirel, "Herhangi bir siyasi kimliğimiz olmadığı için bize yapılanları iyi görmemiz gerekiyor. Hepimiz bundan sonra öğretmen sendikalarına üyeydik. Biz bu sendikaların içerisinde eylemlere katılıyorduk, alanlara iniyorduk, pankart kaldırıp, slogan atıyorduk. Bu öğretmen sendikalarının içerisinde biz genel olarak aktiftik, alanlarda hep ön saftaydık. O pankartlarda 'ek ders ücretimiz artırılsın', 'eğitim-öğretim ödeneğimiz artırılsın' yazıyordu. Alanlarda, eylemlerdeyiz, gazı, jopu biz yiyoruz, pankartları biz kaldırıyor, sloganı biz atıyoruz ama pankartlarda ne yazıyor? Bizim itiraz etmemiz gereken burası olmalıdır" diye konuştu.

ÖĞRETMEN SENDİKALARINA AĞIR ELEŞTİRİLER

Demirel, alanlara inen, mücadeleyi veren eğitim çalışanları olarak öğretmen sendikaları içinde hiçbir suretle yerlerini bulamadıklarını belirterek, sendikaları ağır bir dille eleştirdi.

Mevcut öğretmen sendikalarının bir partinin peşine takılmış, siyasallaşmış bir noktada olduğunu öne süren Demirel, "Sendikalar siyasetin emrinde değil, siyaset sendikaların emrinde olmalıdır. İş maalesef Türkiye'de tam tersindedir. Siyaset sendikaların değil, sendikalar siyasetin emrindedir. İşte bu nedenle kamu çalışanlarının sorunları çözülememektedir" şeklinde konuştu.

Eleştiriyi biraz daha ileri götürerek yıllardır eğitim çalışanlarını kandıran ve rant elde eden sendikaların bir şekilde artık lağvedilmesi gerektiğini savunan Demirel, yeni bir aksiyon ve yeni bir sendikal anlayışın Türkiye'ye getirilmesi gerektiğini vurguladı ve siyaseti hem sorunun çözümü için hem de sorunun odağı olarak gördüklerini söyledi.

TEÇ-SEN Gümüşhane İl Başkanı Kadir Tutar ise konuşmasında Gümüşhane'de sendikaya üye sayısının 70 olduğunu, sendika başkanlığı lokalini de hizmete açtıklarını belirterek, "Yıllardır görmezden gelinen, özlük, mali ve sosyal hak taleplerimizin yerine getirilmesini sağlamak ve gücümüze güç katmak için bütün eğitim çalışanı arkadaşlarımızın bizimle birlikte olacaklarına inanıyoruz" dedi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karadeniz Gümüşhane Bayburt Ordu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title