Haberler

Tcdd'de Olağanüstü Hal

Tcdd'de Tüm İzinler İptal Edilerek. Yol Bakımı Personellerinin Tamamı Göreve Başladı. Genel Müdürlük Yetkilileri de Yol Bakımına Katıldı.

TCDD'de tüm izinler iptal edilerek. Yol bakımı personellerinin tamamı göreve başladı. Genel Müdürlük yetkilileri de yol bakımına katıldı.

Türkiye Devlet Demir Yolları (TCDD) Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, hava koşulları nedeniyle TCDD'de olağanüstü hal ilan edildiği ve tüm izinlerin iptal edilerek, yol bakım personellerinin göreve başladığı bildirildi. Açıklamada, TCDD ekiplerinin mevsim öncesi hazırlıkları yaptığı, kar yağışının yoğun olması beklenen yerlerde kar siperleri oluşturularak, karın rayları kapamasının önüne geçilmeye çalışıldığı kaydedildi. Açıklamada hava koşulları nedeniyle kara ve deniz yollarında seferler aksarken, demiyollarında tam doluluk yaşandığı bildirildi. İstasyonların, makasları v e trafikle ilgili tüm yol araçlarının sürekli kontrol altında tutulduğu bildirilen açıklamada, yolda kalmaya karşı yük trenlerinin tonajlarının azaltıldığı belirtildi.

-ÇIĞ İHTİMALİNE KARŞI KAR KÜREME MAKİNELERİ ÇALIŞIYOR-

TCDD Bölge Müdürlükleri tarafından yol denetim ekiplerinin kurulduğu da ifade edilen açıklamada, "Yol bakım çalışmaları kar yağışının oranına göre çeşitlilik gösterirken gereken yerlerde karla mücadele ekipleri kuruldu. Karla mücadele ekipleri 24 saat görevli oldukları istasyonda konuşlanıyorlar" denildi. Açıklamada, Orta ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde çığ düşmesi nedeniyle kapanma riski olan yerlerde karkürer makinelerin çalıştığı kaydedilirken, bazı bölgelerde çığ düşme riski nedeniyle trenlerin şehir merkezlerinde bekletildiği, yolcuların ise tüm ihtiyaçlarının karşılandığı anlatıldı.

-TCDD GENEL MÜDÜRÜ İSTASYON VE YOLLARI İNCELİYOR-

Açıklamada, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ve Genel Müdür Yardımcısı Veysi Kurt'un Kayseri'den Mersin'e kadar tüm istasyon ve yollarda incelemede bulunduğu açıklandı. Genel Müdür Süleyman Karaman yaptığı açıklamada, "Mevsim koşullarının çok ağır geçmesi nedeniyle biz demiryolculara çok büyük görev düşüyor. Bu nedenle tüm yol ekiplerimiz, seferlerin aksaksız yapılabilmesi için görevlerinin başındadır. Yol bekçisiyle, çavuşuyla, kısım şefiyle gece gündüz teyakkuz halindeyiz. Böyle bir durumda genel müdürlük olarak biz de sahada onların yanında olmak istedik" dedi. (ANKA)

(ONR/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title