Haberler

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu, yeni yasama yılında Salı günleri 15.00-21.00, Çarşamba ve Perşembe günleri ise 14.00-21.00 saatleri arasında çalışacak.

TBMM Genel Kurulu, yeni yasama yılında Salı günleri 15.00-21.00, Çarşamba ve Perşembe günleri ise 14.00-21.00 saatleri arasında çalışacak.

Ak Parti'nin, Genel Kurul'un çalışma gün ve saatleriyle gündemine ilişkin grup önerisi, TBMM Genel Kurul'unda görüşüldü.

Partisinin grup önerisi üzerine söz alan İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Genel Kurul'un 26. dönem 2. yasama yılı sonuna kadar Salı günleri 15.00-21.00 saatleri arasında, Çarşamba ve Perşembe günlerinde ise 14.00-21.00 saatleri arasında çalışmasını öngördüklerini aktardı.

Bugün ve önümüzdeki Salı günü de denetim konularının yerine sözlü soruların görüşülmesinin öngörüldüğünü dile getiren Kaynarca, yarın ise Kişisel Verileri Koruma Kurulu üyelerinin seçiminin gerçekleştirileceğini söyledi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, "Özellikle 15 Temmuz'dan itibaren adım adım işlevsizleştirilen, iradesi hiçe sayılan ve adeta vesayet altına alınmış bir Meclis pratiğiyle karşı karşıya kalındığını" savunarak, "Bir kere bununla yüzleşmeden, buradan ne Meclisin gündemini, ne de çalışma saatlerini, takvimini doğru dürüst bir şekilde tartışamayız, ele alamayız." diye konuştu.

Darbenin siyasi ayağıyla ilgili bir soruşturmanın olmadığını ifade eden Baluken, "Bank Asya'da çay içenin işine son ver, tutukla, cezaevine gönder, ama bylock sistemine sahip bakanla ya da milletvekilleriyle ilgili tek bir süreç yürütme. Bu nasıl bir samimiyetsizlik?" dedi.

Kapatılan radyo ve televizyonlara değinen Baluken, "Ha darbe gecesi CNN'in kapılarını kırarak oradaki insanları derderst etmişsin, ha Özgür Radyo'nun kapısını kırarak çalışanlarını gözaltına almışsın. Bunun arasında hiçbir fark yok." görüşünü ileri sürdü.

Ak Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "Eğer Türkiye'de tek adam rejimi olsaydı 15 Temmuz darbecilerine bütün partiler ve bu millet direnmezdi." diyerek, olağanüstü halin 15 Temmuz sonrası döneme mahsus bir uygulama olduğunu belirtti.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, ülkenin yoğun gündeminde terör saldırılarının artarak devam ettiğini dile getirerek, Suriye'de de Türkiye'nin geleceğini çok yakından ilgilendiren gelişmelerin yaşandığına dikkati çekti.

Ekonomik sorunların da arttığını, toplumsal gerilim ve kutuplaşmaları artıracak tutum ve davranışların devam ettiğini söyleyen Akçay, "Önümüzdeki günlerde siyasetin normalleşmesi konusunda başta ilk görev hükümete düşmekle birlikte Meclise de düşmektedir. Milletimizdeki endişe ve huzursuzlukları bertaraf edecek adımları atmalıyız." diye konuştu. Akçay, 15 Temmuz'un bir milat olduğunu belirterek, hiç kimsenin bu olmamış gibi davranamayacağını vurguladı.

"Hiçbir gelişmiş demokraside kurucu babalarla, mevcut yöneticiler uğraşmaz"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de "Yenikapı ruhu dediğiniz mesele, iktidar partisine gidip de muhalefet partilerinin kayıtsız şartsız destek verdiği, bir beyaz kağıdın üzerine imza atıp üstünü, altını siz doldurun dediği bir gün değildir." ifadesini kullandı.

İbadethaneye, adliyeye ve kışlaya siyasetin sokulmamasını istediklerini söyleyen Özel, şimdi bir cemaat tasfiye edilirken, yerine başka başka cemaatlerin geldiğini ileri sürdü.

Cumhuriyetin kurucu değerlerine sahip çıkılması gerektiğini belirten Özel, "İki ay öncesine kadar, darbeden önce Lozan'a sahip çıkanlar, darbeden sonra Cumhuriyetin kurucularına dönüyorlar ve o güne kadar söylediklerinin tam tersine 'ülkenin tapu senedi' dedikleri Lozan'a ülkenin kayba uğradığı bir şey olarak İnönü'ye, Atatürk'e hakaret ediyorlar. Hiçbir gelişmiş demokraside kurucu babalarla, mevcut yöneticiler uğraşmaz." dedi.

Konuşmaların ardından oylanan grup önerisi kabul edildi.

Öte yandan, HDP'nin "kapatılan vakıf üniversitelerindeki akademisyen ve öğrencilerin mağduriyetleriyle" ilgili araştırma önergesinin bugün ele alınması önerisi kabul edilmedi.

Kaynak: AA / Politika

İdris Baluken Erkan Akçay AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title