Haberler

TBMM'de İstiklal Marşı'nın Kabul Edilişinin 86. Yıldönümü Kutlaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstiklal Marşı'nın Milli Birlik ve Beraberliği İfade Eden En Önemli Mutabakat Belgesi Olduğuna Vurgu Yaparak, "Hiçbir Gücün Millet Olmamızı Sağlayan Değerlerimizi Yıpratmasına İzin Vermemeliyiz. Hedefimiz Devletimizi, Cumhuriyetimizi 100. Yılında Hak Ettiği Güce Kavuşturmaktır" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstiklal Marşı'nın milli birlik ve beraberliği ifade eden en önemli mutabakat belgesi olduğuna vurgu yaparak, "Hiçbir gücün millet olmamızı sağlayan değerlerimizi yıpratmasına izin vermemeliyiz. Hedefimiz devletimizi, Cumhuriyetimizi 100. yılında hak ettiği güce kavuşturmaktır" dedi.

İstiklal Marşı'nın TBMM'de kabul edilişinin 86. yıldönümü nedeniyle Meclis'te düzenlenen toplantıda konuşan Başbakan Erdoğan, her milletin ruhunu yansıtan bir marşının olduğunu, Türk milletinin en belirgin karakterinin de bağımsızlık ve kimseye boyun eğmemek olduğunu söyledi. İstiklal Marşı'nın 86 yıldır onurla, şerefle her okunuşunda 7'den 70'e herkesin yüreğini kabarttığını kaydeden Erdoğan, "İstiklal Marşı milletimizin ortak sesidir, ortak vicdanıdır. Milletimizin hangi değerlere sarılarak mücadele kazandığını gösteren bir belgedir. İstiklal Marşı millet olarak ihtiyaç duyduğumuz milli birlik ve beraberliğimizi ifade eden en önemli mutabakat belgesidir, berat nişanesidir" diye konuştu. Mehmet Akif Ersoy'un 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın' sözüne atıfta bulunan Başbakan Erdoğan, "İstiklal Marşı'nı yeniden yeniden okumalıyız" mesajını verdi. Mehmet Akif Ersoy'un, kaleme aldığı İstiklal Marşı için hiçbir ücret kabul etmediğini ve altına imza atmadığını hatırlatan Erdoğan, bunun özellikle düşünülmesi gereken bir konu olduğunu bildirdi. Türk milletinin kendisine armağan edilen bu hediye nedeniyle Mehmet Akif Ersoy'u hep hatırında tuttuğunu ve milli şairi baştacı ettiğini dile getiren Erdoğan, Türk milletinin onu şehitlik mertebesine yakıştırdığını ve bu armağanı sonsuza kadar muhafaza edeceğini kaydetti. Dünya üzerindeki gerilim ve çatışmalara, tarihteki gerilimlere bakılarak dersler çıkarılmasını isteyen Erdoğan, medeniyetlerin birbirinin hasmı değil birbirine saygılı olduğu bir yaklaşıma güç verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Hükümet olarak temel misyonu barış olan bir projeye öncülük ettiklerini de anlatan Erdoğan, bölgenin savaşla değil barışla anılmasını istediklerini ifade etti. "Herkesin çıkarı savaşta değil barıştadır" diyen Erdoğan, şunları söyledi:

"Millet olmamızı sağlayan değerlere sonsuza kadar sahip çıkmalıyız. Hiçbir dahili ve harici bedbahın, hiçbir gücün bu değerlerimizi yıpratmasına izin vermemeliyiz. Geleceğin Türkiyesi'ni inşa etmeye çalışıyoruz. Hedefimiz en büyük varlığımız olan devletimizi, cumhuriyetimizi 100. yılında hak ettiği güce kavuşturmaktır. Hızımızı kesmeden yürüyeceğiz. Millet olarak birbirimizin hukukuna, milletimizin hukukuna, Türkiye Cumhuriyeti'nin hukukuna sahip çıkmalıyız".

Bugün Bakanlar Kurulu'nda tarihi bir karara imza attıklarını belirten Erdoğan, İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin yıldönümünün milli gün olarak kabul edilmesine karar verdiklerini de sözlerine ekledi. Törende TBMM Türk Müziği Topluluğu mini bir konser verdi. Çanakkale Şiiri'nin kaside şeklinde okunması Başbakan Erdoğan başta olmak üzere birçok bakanı ağlattı. Erdoğan'ın yanı sıra Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun'un Çanakkale Şiiri okunurken gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. Törende ayrıca Yenimahalle Belediyesi tarafından yapılan yarışmada birinci gelen minik öğrenciler İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını okudu. Minik öğrencilerin gösterisi TBMM Başkanı Arınç başta olmak üzere salondakilerden büyük alkış aldı.

(DA-MAY-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
title