Haberler

TBMM'de Basın Toplantıları

Güncelleme:

CHP'li Havutça, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in "Teröriste ağlamayan insan değildir" sözlerine ilişkin, "Bu topraklarda kimsenin ölmesini istemiyoruz" dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in "Teröriste ağlamayan insan değildir" sözlerine ilişkin, "Bu topraklarda kimsenin ölmesini istemiyoruz" dedi.

Havutça, kamuoyunda "2-B Kanunu" olarak bilinen kanunda değişiklik öngören teklifine ilişkin bilgi verdi. 2-B Kanunu'nun talan yasasına dönüştüğünü ileri süren Havutça, devletin, orman köylüsüne dededen kalma arazilerini sattığını söyledi.

Kanunda satış bedelinin, rayiç bedelin yüzde 70 olduğunun hüküm altına alındığını, başvuru sahiplerinden belediye ve mücavir alan sınırları içinde olan yerler için 2000, dışında olan yerler için de 1000 lira talep edildiğini hatırlatan Havutça, "TBMM Başkanlığı'na sunduğum kanun teklifi ile satış bedeli olarak rayiç bedelinin yüzde 20'sinin alınmasını öngörüyorum. Teklif, başvuru sahiplerinden belediye sınırları içinde 1000, dışında ise 500 lira alınmasını içeriyor. AKP, bu kanunu barış için yapmıştı ama barışı getirmedi. Benim teklifim barış teklifidir. Orman köylüsünün devletle barışması için bir teklif sundum" diye konuştu.

Bir gazetecinin, "Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in 'Teröriste ağlamayan insan değildir' sözlerini nasıl karşılıyorsunuz-" sorusu üzerine Havutça, "Bu topraklarda kimsenin ölmesini istemiyoruz. Tüm insanlar bizim kardeşimiz. Devlet, suça bulaşmış insanları kurtarmak için çaba sarf etmeli" dedi.

-CHP'li Atıcı:

-"Sağlıkta dönüşüm, sıtma gibi hastalıkların

dönüşüne neden oldu"

TBMM (AA) - 08.10.2012 - CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, sağlıkta dönüşümün,sıtma gibi hastalıkların dönüşüne neden olduğunu söyledi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Atıcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Şu anda sıkıysa benim vatandaşım bir hastaneye gitsin ister özel ister devlet, kapıdan geri çevrilsin, çeviremezler" şeklindeki sözlerini eleştirdi. Bir başbakanın bunu söylemesinde 3 olasılığın bulunduğunu ifade eden Atıcı, "Ya bu başbakan ülkemize misafir olarak geldi, kendi ülkesini anlatıyor. ya ülkesinden habersiz. ya da başbakan bilerek, isteyerek ülkesini aldatıyor. Ben 3 olasılığın olduğunu düşünüyorum" dedi.

Atıcı, vatandaşların, Başbakan Erdoğan'ın hastanelerde çizdiği pembe tabloyu göremeyince sağlık çalışanlarına saldırdığını öne sürerek, vatandaşın devlet hastanesine adım attığında 5 lira katılım payı, 3 lira reçete payı, 3'ten fazla ilaç yazılırsa da 1 lira ek para yazıldığını dile getirdi. Parası olmayan vatandaşa eczanelerin ilaç vermediğine dikkati çeken Atıcı, "Hastaneye giden ama ilaç alamayan insan, geri çevriliyor demektir" dedi.

Türkiye'nin koruyucu sağlık hizmetlerine para ayırması gerektiğini vurgulayan Atıcı, "Bu alana yatırım yapılmazsa ne olur- Sıtma geri döner. Mardin-Mersin hattında sıtma vakaları görüldü. Sağlıkta dönüşüm, sıtma gibi hastalıkların dönüşüne neden oldu. Sağlıkla geldiklerini söylüyorlar, sağlıkla gidecekler" ifadesini kullandı.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Güven'in sözlerinin hatırlatılması üzerine de Atıcı, "Dünyanın neresinde olursa olsun, ölenlerin arkasından sevinen var mıdır- Biz analar ağlamasın derken, ana diyoruz. Dilini, dinini, ırkını, mezhebine bakmıyoruz" dedi.

Atıcı, seçilme yaşının 18'e düşürülmesi konusuna da gençlere güvenilmesi gerektiğini belirterek, öneriyi destekledi.

Muhabir: Kudret Topçu

Yayıncı: Sefa Salantur - TBMM

Kaynak: AA / Güncel

Namık Havutça Aytuğ Atıcı Recep Güven Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title