Haberler

TBMM'de 60. Hükümet Programı Müzakereleri

CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, 60. Hükümete Güvenoyu Vermeyeceklerini Açıkladı.

CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, 60. hükümete güvenoyu vermeyeceklerini açıkladı.

TBMM Genel Kurulu'nda 60. hükümet programı görüşmeleri devam ediyor. CHP Grubu adına söz alan Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasında hükümeti hedef aldı. Başbakan Erdoğan'ın gazeteci Bekir Coşkun'a yönelik sözlerine atıfta bulunan Kılıçdaroğlu, "Vatandaşlarına önem verdiğini söyleyen bir Başbakan nasıl bir gazeteciyi vatandaşlıktan çıkarmayı düşünüyor. Geçmiş cumhurbaşkanı hakkında aynı şeyi düşünen kişiyi özel uçağına alabiliyor. Bu çelişkiyi sizlerin vicdanına sunuyorum" diye konuştu.

Hükümet programındaki yargı bağımsızlığına ilişkin bölümlere atıfta bulunan Kılıçdaroğlu, "Gönül ister ki sayın Başbakan, HSYK'ya hiçbir siyasetçinin girmeyeceğini, HSYK'nın ayrı bir sekretaryası ve bütçesi olacağını açıklasın" dedi. Başbakan Erdoğan'ın yolsuzluklardan şikayet ettiğini ancak bir adım atmadığını öne süren Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu, Sayıştay ve Enerji Bakanlığı Teftiş Kurulu raporuna rağmen bugüne kadar 5 dolarlık bile tahsilat yapılamadığını savundu.

"Irak'ta başına çuval geçirilen hükümet nasıl olur da cumhuriyet tarihinin en parlak hükümeti olur?" diye soran Kılıçdaroğlu, "Buradan sayın Başbakan'a soruyorum. Tüyü bitmemiş yetim vergi öderken milyarlarca faiz geliri elde edenler neden vergi ödemiyor? Bu bir kapitülasyon değil mi? Soyulan Türkiye'nin adı ne zamandan beri yükselen Türkiye oldu? Özelleştirmenin başarısından söz ediliyor. Babalar gibi satan bir hükümet var. Gözü kapalı satıyorlar. Kim ne alırsa. Mirasyedi mantığıyla bu iş gitmez" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın 'Denizcilik bizim çağımızda altın çağını yaşadı' sözlerine cevap veren Kılıçdaroğlu, "Doğru Tüm maktumlar gemi aldı" diyerek Bilal Erdoğan'ın satın aldığı gemiye atıfta bulundu. Kılıçdaroğlu, hükümetin teşvik uygulamasını da eleştirerek, bölgesel dengesizlikleri ortadan kaldıracak, ihracat potansiyelini güçlendirecek bir teşvik politikası uygulanmasını istedi. Hükümetin 5 yıldan beri edilgen ve teslimiyetçi dış politika izlediğini savunan Kılıçdaroğlu, "Biz Türkiye Cumhuriyeti

yurttaşlarının verdiği oylara saygılıyız. Bizim eleştirilerimizin tutarsız olduğunu söyleyeceksiniz. Eğer tutarlıysa şapkanızı önünüze koyun ve düşünün. Söylediklerimin sizi rahatsız ettiğini biliyorum ama gerçek yüzünüzü görün. CHP Grubu adına 60. Hükümet'e güvenoyu vermeyeceğiz" diye konuştu.

(DA-MAY-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title