Haberler

TBMM Başkanı Yıldırım'dan Meclis İç Tüzüğü'ne İlişkin Açıklama

TBMM Başkanı Yıldırım'dan Meclis İç Tüzüğü'ne ilişkin açıklama TBMM Başkanı Binali Yıldırım: "Bu konuda grupların kendilerinin ayrı ayrı mutlaka çalışmaları olacaktır.

TBMM Başkanı Yıldırım'dan Meclis İç Tüzüğü'ne ilişkin açıklama

TBMM Başkanı Binali Yıldırım :

"Bu konuda grupların kendilerinin ayrı ayrı mutlaka çalışmaları olacaktır. Daha sonra bir koordinasyon içerisinde bu Başkanlık Divanı'nda değerlendirilecek ve Meclis'te bu değişiklik gerçekleşmiş olacaktır"

ANKARA - Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım, Meclis İç Tüzük'ü değişikliğiyle ilgili olarak, "Bu konuda grupların kendilerinin ayrı ayrı mutlaka çalışmaları olacaktır. Daha sonra bir koordinasyon içerisinde bu Başkanlık Divanı'nda değerlendirilecek ve Meclis'te bu değişiklik gerçekleşmiş olacaktır" dedi.

TBMM Başkanı Yıldırım, Azerbaycan ziyareti öncesi Ankara Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. Azerbaycan Meclis Başkanı Oktay Esadov'un daveti üzerine Azerbaycan'a gittiğini belirten Yıldırım, ziyaret kapsamında hem Esadov ile birebir hem de heyetler arası görüşmeler yapacaklarını kaydetti. Türkiye ile Azerbaycan arasında "tek millet iki devlet" şiarında ilişkiler bulunduğunu dile getiren Yıldırım, "Azerbaycan ve Türkiye arasındaki ilişkiler mükemmel düzeydedir. Herhangi bir siyasi sorunumuz olmadığı gibi her anlamda da yoğun bir işbirliğini günden güne gerçekleştiriyoruz. Azerbaycan ile kültürel ilişkilerimizin de güçlendirilmesi aynı şekilde büyük önem taşıyor. Bu gerçekleştireceğimiz Azerbaycan ziyaretinde Cumhurbaşkanı İlhan Aliyev ve Başbakan Novruz Memmedov ile de birer görüşme gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Yıldırım, Meclis'te İç Tüzük'ün değiştirilmesi için bir çalışmalarının olup olmayacağı yönündeki soruya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Bildiğiniz gibi 24 Haziran seçimleriyle beraber hükümet sisteminde bir değişikliğe gidildi. Bu değişikliğin İç Tüzük'e uyarlanması gerekiyor. O bakımdan bu konuda grupların kendilerinin ayrı ayrı mutlaka çalışmaları olacaktır. Daha sonra bir koordinasyon içerisinde bu Başkanlık Divanı'nda değerlendirilecek ve Meclis'te bu değişiklik gerçekleşmiş olacaktır. İç Tüzük, Meclis'in anayasası niteliğindedir. Dolayısıyla olabildiğince geniş katılımla ve uzlaşmayla yapılması öncelikli hedeftir. Bunun için gayret göstereceğiz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Binali Yıldırım Azerbaycan Politika Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title