Haberler

Taşköprü Sarımsağının Fiyatı 6.3 YTL'ye Yükseldi

Kastamonu'nun Taşköprü İlçesi'nin En Önemli Gelir Kaynaklarından Birisi Olan ve Bölge Halkı Tarafından 'Beyaz Altın' Olarak Adlandırılan Sarımsak, İlçede Kurulan Pazarda Bu Hafta 6.3 YTL'den Alıcı Bularak Tavan Yaptı.

Kastamonu'nun Taşköprü İlçesi'nin en önemli gelir kaynaklarından birisi olan ve bölge halkı tarafından 'beyaz altın' olarak adlandırılan sarımsak, ilçede kurulan pazarda bu hafta 6.3 YTL'den alıcı bularak tavan yaptı.

İlçede kurulan sarımsak pazarında birinci kalite sarımsak 6.3 YTL'den satılırken ikinci kalite sarımsak 4-5 YTL, üçüncü kalite sarımsaksa 2.5-3 YTL'den alıcı buldu. Sezonun en iyi haftasını yaşadıklarını söyleyen çiftçiler, sarımsağa olan ilginin her geçen gün artmasından memnun olduklarını ifade etti. Maddi durumları iyi olan çiftçilerin sarımsaklarını sezonun sonuna bırakarak en yüksek fiyattan sattıklarını söyleyen çiftçiler, diğer tarım ürünlerinden istediğini elde edemeyen çiftçilerin yüzünü sarımsağın güldürdüğünü belirtti. Taşköprü Belediye Başkanı Hasan Altan'ın uluslararası festivaller düzenleyerek sarımsağı tanıttığını ve hak ettiği yere getirdiğini kaydeden üreticiler, ürünlerini değerinde satıp, emeklerinin karşılığını aldıklarını söyledi.

Taşköprü sarımsağı, bu sezon ürün henüz tarladayken çeşitli sebeplerle yüzde 40 verim kaybı yaşanmasına rağmen, üreticisinin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

(AD-BÖ-RO-RO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title