Haberler

Taşıt Vergisi İçin Son Hafta

Motorlu Taşıtlar Vergisinin (MTV) ikinci taksit ödemeleri, 31 Temmuz Pazartesi günü sona eriyor.

Motorlu Taşıtlar Vergisinin (MTV) ikinci taksit ödemeleri, 31 Temmuz Pazartesi günü sona eriyor.

Araç sahipleri, bankalar veya MTV tahsiline yetkili vergi dairelerine giderek, Motorlu Taşıtlar Vergisini yatırabiliyor.

Gelir İdaresi Başkanlığının Motorlu Taşıtlar Vergisinin eksik ya da fazla ödenmesi ve tahsilatın kayıtlara girmemesi gibi sorunların önüne geçmek için hazırladığı ''Sorgulu Tahsilat Sistemi'' de 17 bankada uygulamaya geçti.

Bu sistemle, mükellefin vergi ödemek için bankaya ruhsatla gitmesi ve aracın yaşı, motor silindir hacmi gibi genel bilgiler vermesi gerekmiyor. Araç sahibinin yalnız plakayı söylemesi yeterli oluyor. Oluşturulan teknik altyapı sayesinde görevli, kendi sisteminden Gelir İdaresi Başkanlığına bağlanarak, mükellefin araç bilgilerine ulaşıyor. Sistemdeki vergi borcuna göre de tahsilat yapıyor. Araç sahibinin vergi ödemesi, aynı anda Gelir İdaresine de işleniyor.

Gelir İdaresi Başkanlığından alınan bilgiye göre, vergi tahsiline yetkili bankalar ve katılım bankalarının büyük bölümü, sorgulu tahsilat sistemine dahil oldu. Diğer bankaların da sisteme girişine ilişkin çalışmalar devam ediyor. Girişleri tamamlanmış banka ve katılım bankaları şöyle:

Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, T. Ekonomi Bankası, Akbank, Şekerbank, Garanti Bankası, Türkiye İş Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Koçbank, Oyakbank, Tekstil Bankası, Tekfenbank, Denizbank, Anadolubank, Albaraka Türk, Türkiye Finans Katılım Bankası ve Asya Finans Kurumu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title