Haberler

Tarsus'un 1. Fahri Hemşerisi

Langen belediye eski başkanı dieter pitthan 70 yaşında

Tarsus'un Almanya'daki kardeş kenti Langen'in belediye eski başkanı ve Tarsus'un 1. Fahri Hemşerisi Dieter Pitthan, 70. yaşgününü özel davetlilerle birlikte Langen'deki Tarsus salonunda kutladı.

Belediye Başkanı Frieder Gebhardt, doğüm günü kutlamasında Dieter Pitthan'ın belediyede çeyrek asırı aşkın farklı kalıcı hizmetlere imzasını attığını söyledi ve özellikle 18 yıllık belediye başkanlığı döneminde Langen kentinin çehresinin birçok açıdan değiştiğini vurguladı.

Gebhardt ayrıca, Langen'in uluslararası alanda ilişkilerinin gelişmesinde Dieter Pitthan'ın özel bir çabasının olduğuna işaret ederek: "Eski Belediye Başkanımız, Türkiye'den Tarsus ile gerçekleşen ve bizim için büyük bir zenginlik sergileyen Tarsus ile kardeşliğimizin öncüsü olmuştur. Türk Alman, Tarsus Langen ilişkilerinin gelişmesindeki yapıcı rolü nedeniyle, Dieter Pitthan Tarsus'un 1. fahri hemşerisi ünvanını da almıştır" dedi.

Pitthan ise teşekkür konuşmasında Langenli olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti ve emekli olmasına rağmen, gerek bu kentin gelişmesine, dışa açılmasına yönelik projelerde, gerek kardeş kent ilişkilerinin yeni ivme kazanmasında elinden gelen çabayı sergileyeceğini dile getirdi.

Langen Müzik Okulu'nda eğitim gören ve Almanya'da tanınan 7 ve 9 yaşlarındaki iki Japon çocuğun piyano ve keman resitali, konukları büyülerken, Dieter Pitthan kendisi için hazırlanan bir sürpriz karşısında ise, çok duygulandı.

Şehirdeki bir yeşil alana yapılan küçük bir tepeye "Dieter Pitthan" adı verilirken, bunun için hazırlanmış özel bir sütun da törenle açıldı.

Dieter Pitthan'a doğum gününde Tarsuslu hemşerimiz Gazeteci Mehmet Canbolat aracılığıyla bir mesaj yollayan Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsuslular'ın selam ve sevgilerini de iletti ve uzun ömür diledi.

Bu arada, Tarsus Langen kardeş kent projesinin 20. yıl kutlaması amacıyla, Almanya'dan 35 kişilik bir heyet 8 Ekim'de Türkiye'ye gelecek. Heyete Langen Belediye Başkanı Frieder Gebhardt öncülük edecek. Langen heyetinin Tarsus'ta olduğu dönemde 11 Ekim günü Tarsus Kültür Merkezi'nde 20. yıl bağlamında bir kültür gecesi de düzenlenecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title