Haberler

Tarsus - Bdp'nin Nevruz Kutlamasında Polisten Fular Ve Çikolata

* Çocuklar, Çikolata Alabilmek İçin Birbirleriyle Yarıştı.

* Çocuklar, çikolata alabilmek için birbirleriyle yarıştı.

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde gerçekleştirilen nevruz kutlamalarında terörist başı Abdullah Öcalan'ın posterleri açıldı, terör örgütü lehine sloganlar atıldı. Polis, kutlamaya gelenlere fular ve çikolata dağıttı.

BDP Tarsus İlçe örgütü tarafından organize edilen ve Çağlayan Mahallesi'ndeki boş arazide gerçekleştirilen kutlamalara Mersin'in merkez Akdeniz İlçe Belediye Başkanı BDP'li Fazıl Türk, BDP Mersin İl Başkanı Cihan Yılmaz ile yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Gelenler polis tarafından tek tek aranarak alana alındı.

Polis, kutlama için gelen kadınlara, 'Nevruzunuz kutlu olsun' yazılı sarı, yeşil, beyaz renkli fular, çocuklara ise çikolata dağıttı. Çocuklar, çikolata alabilmek için birbirleriyle yarıştı. Terörist başı Abdullah Öcalan'ın posterlerinin açıldığı etkinlikte, yerel sanatçıların seslendirdiği Kürtçe türküler eşliğinde halaylar çekildi. Sarı, yeşil ve kırmızı renkli bez parçaları da açan kalabalık, 'Biji Apo', 'Serok Apo' sloganları attı. Nevruz kutlaması olaysız son buldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title