Haberler

Tarım Müdürlüğünden Süne ve Çekirgeye Karşı Mücadele Açıklaması

Uşak'ta 2007 Yılı İçinde Programa Alınan 7 Bin 500 Dekarlık Meranın İlaçlandığı, Ekonomik Kazanç Olarak 9 Bin 180 YTL Katkı Sağlandığı Bildirildi.

Uşak'ta 2007 yılı içinde programa alınan 7 bin 500 dekarlık meranın ilaçlandığı, ekonomik kazanç olarak 9 bin 180 YTL katkı sağlandığı bildirildi.

Bu dönemde süne mücadelesi çalışmalarında süne yoğunluğunun mücadele eşiğinin altında kaldığını belirten Uşak Tarım İl Müdürü Atilla Arslan, "Bunun nedeni, geçen yıllarda yaptığımız eğitim çalışmaları neticesinde çiftçilerimizin bilgilendirilip, bilinçlendirilmesi sonucunda süne parazitoidlerinin yaşam alanları artırılarak bu oranın gün geçtikçe artması neticesinde süne popülasyonu mücadele eşiğine ulaşmadığından ilaçlama yapılmamıştır. Bu yıl küresel ısınmadan dolayı iklim şartları kurak geçmesine

rağmen parazitlenme oranı yüzde 70'e ulaştığından emgi oranı yüzde 1,6 olarak ilimizde gerçekleşmiş olup TMO'nun açıkladığı yüzde 2 baremin altında olması nedeniyle buğdaylarda kalite oranı yüksektir" dedi.

Atilla Arslan, yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: "Süne ve çekirge alanlarımızda ilaçlama yapmadığımızdan elde edilen ekonomik kazancın yanı sıra daha da önemlisi parazitoidlere ve faydalı böceklere zarar vermeyerek biyolojik dengenin korunmasına, İlaçlama yapılmayan sahalarda diğer canlıların yaşamlarının su, hava ve toprağın korunmasına böylece biyolojik çeşitliliğin devamına, İlaçlama masrafı olmadığından ürün maliyetinin düşürülerek üreticinin korunmasına, Yetiştirilen ürünlerin (buğday ve

hayvansal gıdaların) pestisit kalıntısız üretilmesi nedeniyle insan sağlığının korunmasına önemli fayda sağlanmıştır"

(KY-YK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title