Haberler

Tarım İl Müdürlüğü'nün Eğitim Çalışmaları Devam Ediyor

Sivas Tarım İl Müdürü Mehmet Kaya, Müdürlüklerinin Eğitim Çalışmaları Kapsamında 2007 Yılı Çiftçi Eğitim Faaliyetlerinin Olumlu Geçtiğini Belirterek, Çalışmaların Devam Edeceğini Belirtti.

Sivas Tarım İl Müdürü Mehmet Kaya, müdürlüklerinin eğitim çalışmaları kapsamında 2007 yılı çiftçi eğitim faaliyetlerinin olumlu geçtiğini belirterek, çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Konu ile ilgili olarak yazılı açıklama yapan Kaya, "Tarım İl Müdürlüğümüz olarak halkımız için son derece önemli olan eğitim konusunda üzerimize düşen görevlerin bilinci ile hareket ederek bu görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu amaçla çiftçilerimizin tarımsal konularda bilgi ve beceri seviyelerini en üst düzeye çıkartmak için çeşitli faaliyetlerde bulunmaya devam ediyoruz. Eğitim konusunda hedeflerimize ulaşabilmemizi sağlayacak somut adımların atılmasına yönelik olarak ilimiz için öncelik ve ehemmiyet arz eden konular ve ürünlerde konu uzmanlarımız tarafından eğitimler verilmiştir. Ayrıca paneller, kurslar tarla günleri ve demostrasyon çalışmaları yapılmıştır" dedi.

2007 yılında Hayvan hastalıkları, zirai ilaçların kullanımı, makineli tarımın önemi, tarım sigortaları, toprak tahlili, toprak numunesi alımı, doğru gübreleme, kaba yem üretimi ve hayvan beslemesindeki önemi, kırım kongo kanamalı ateşi, arıcılık patates hastalık ve zararlıları, kooperatifçilik, sığır ve koyunlarda brucellosiz hastalığı ve alınacak koruyucu önlemler konularında 850 toplantı düzenleniş ve bu toplantılara 20 bin çiftçinin katıldığını kaydeden Kaya, "Ayrıca 16 ilçemizde kış dönemi meyvecilik, yem bitkileri, tarım sigortası, tarımsal kredi uygulamaları eğitim programı ve 2007 yılı sonbahar kış dönemi yatırım projesi uygulanan tarımsal kalkınma kooperatiflerinin bulunan yerlerde eğitim çalışmaları düzenlenmiştir. Slaj, arıcılık, mibzer ekim normu kullanımı, tavukçuluk, meyvecilik, tarımsal alet ve makine kullanımı konusunda 17 yerde kurs düzenlenmiş bu kurslara 333 çiftçi katılmıştır. 142 demonstrasyon çalışması yapılmış 573 çiftçi katılmıştır. 105 tarla günü düzenlenmiştir. Bu tarla günlerine de toplam 1244 çiftçi katılmıştır. Ayrıca Brucella, kene ve gıda konulu paneller düzenlenmiştir.

İl Müdürlüğümüz olarak eğitim konusuna azami önem göstermeye devam ediyoruz. Çiftçilerimiz ihtiyaç duyduğu konularda eğitimlerimiz son sürat devam edecektir" dedi.

(İG-SE-Y)

28.12.2007 16:56 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 9 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title