Haberler

Tarihi Kentler Birliğin'den Taraklı Belediyesi'ne Ödül

30 Belediyenin Proje ve Uygulamalarıyla Katıldığı "Tarihi Kentler Birliği Tarihi ve Kültür Mirası Koruma Projesi ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması" Nın 2006 Yılı Sonuçları Belirlendi. Tarihi Kentler Birliğine Üye Belediyelerin Kültürel Miras ile Tarihi Kent Dokularını Koruma-yaşatma Amaçlı Proje ve Uygulamalarıyla Aday Oldukları Yarışmada Özendirme Ödülüne Taraklı, Nilüfer, Osmangazi, Pol...

30 belediyenin proje ve uygulamalarıyla katıldığı “Tarihi Kentler Birliği Tarihi ve Kültür Mirası Koruma Projesi ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması” nın 2006 yılı sonuçları belirlendi. Tarihi Kentler Birliğine üye belediyelerin kültürel miras ile tarihi kent dokularını koruma-yaşatma amaçlı proje ve uygulamalarıyla aday oldukları yarışmada özendirme ödülüne Taraklı, Nilüfer, Osmangazi, Polatlı ve Şahinbey belediyeleri layık görüldü.

Sakarya'nın Taraklı ilçesi Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, Taraklı Belediyesi'nin bu yarışmaya “Hisar Konuk Evi Restorasyonu” ile katıldığını söyledi. Özkaraman, tipik Taraklı Evi örneği olan ve “Konuk Evi” olarak yeniden restore edilen yapının gerek projelendirme, gerekse uygulama aşamasında “özen” ve “özgünlük” içermesi, kısmen projen ve uygulamanın belediyece kurulan Restorasyon Eğitim Merkezi tarafından oldukça kısa bir süre içerisinde tamamlanması ve üretime Koruma Kurulu'nun da katkıda bulunması, katılım ve birliktelikler açısından somut bir örnek olması nedenleriyle Özendirme Ödülü'ne layık görüldüğünü ifade etti.

Ödül töreninin İstanbul Emirgan'daki tarihi kentler binası olan Şerifler Yalısı'nda gerçekleştirilğini belirten Başkan Özkaraman, ödülü Türkiye Mimarlar Odası Genel Başkanı Bülend Tuna'dan aldıklarını söyledi.

(MT-AK)

28.05.2007 17:59 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title