Haberler

"Tarih, İsrail'in Bu Zulmünü Mazur Görenleri Affetmeyecektir"

Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi ve Arap Birliği'ne üye 11 ülkenin dışişleri bakanları Gazze'de bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi ve Arap Birliği'ne üye 11 ülkenin dışişleri bakanları Gazze'de bir araya geldi. Uluslararası topluma ve Birleşmiş Milletler'e mesaj veren Davutoğlu, "

'Uluslararası topluma şu mesajı iletmek istiyoruz: Sizler, İsrail'in bu zulümlerine sessiz kalabilirsiniz. Hatta bu zulümleri meşru gösterecek açıklamalarda yapabilirsiniz ama bilin ki insanlık vicdanı ve tarih, İsrail'in bu zulmünü mazur görenleri hiçbir zaman affetmeyecektir. Bilin ki bizler, Arap dünyası, Türkiye ve İslam dünyası, bu haksızlıklara karşı omuz omuza durmaya devam edecektir" diye konuştu.

Davutoğlu, konuşmasında şunları kaydetti:

"Türkiye ve Arap dünyası olarak Gazze'de işlenen zulmün karşısındayız. Bizim talebimiz açıktır: O da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları derhal kaldırması ve bölgede uyguladığı ambargoya son vermesidir. İsrail'in Gazze'yi açık hava hapishanesine çevirmesine izin vermeyeceğiz. Biz, Arap dünyası ile birlikte bu abluka kaldırılana kadar Gazzelilerin yanındayız. Mavi Marmara şehirlerinin ruhlarını selamlıyoruz. Biliniz ki; karanlığın en koyu olduğu vakit, sabaha en yakın zamandır. Sabah yakındır. Özgür günlere uyanacağınız sabaha kadar sizi Allah'a emanet ediyorum."

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Filistin'deki, Gazze'deki, Doğu Kudüs'teki kardeşlere hitaben yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"Mesajımız şudur: Ne olursa olsun, hangi baskı ve zulüm olursa olsun,sizlerle dayanışmamız bitmeyecektir. Sizler sadece kendi onurunuz için değil, bütün insanlığın onuru için mücadele ediyorsunuz. Allah ve bütün insanlık şahit olsun ki sizi bu mücadele de yalnız bırakmayacağız. Acılarınız acımızdır, kaderiniz kaderimizdir, geleceğiniz geleceğimizdir. Bilin ki dökülen her kanın acısı, Anadolu'daki 75 milyon insanın yüreğinde büyük yaralar açmaktadır. İnşallah bu işgal bitene kadar, Kudüs özgürlüğüne kavuşana kadar bu mücadelede yanınızda olmaya devam edeceğiz."

Bu ziyaretle uluslararası topluma ve Birleşmiş Milletler'e bir mesaj vermek istediklerini belirten Davutoğlu, "Uluslararası topluma şu mesajı iletmek istiyoruz: Sizler, İsrail'in bu zulümlerine sessiz kalabilirsiniz. Hatta bu zulümleri meşru gösterecek açıklamalarda yapabilirsiniz ama bilin ki insanlık vicdanı ve tarih, İsrail'in bu zulmünü mazur görenleri hiçbir zaman affetmeyecektir. Bilin ki bizler, Arap dünyası, Türkiye ve İslam dünyası, bu haksızlıklara karşı omuz omuza durmaya devam edecektir" diye konuştu.

Davutoğlu, uluslararası toplumdan ve BM'den taleplerini şöyle sıraladı:

" İsrail, bu saldırıları derhal durdurulmalı ve aynı zamanda da Gazze üzerindeki bu insanlık dışı ambargoda derhal kaldırılmalıdır. Gazze'nin İsrail tarafından bir açık hava hapishanesi haline dönüştürülmesine izin verilmemelidir. Burada bu insanlık dışı ablukayı kaldırmak için canlarını feda eden Mavi Marmara şehitlerine de selam olsun diyorum. Biz hep beraber bütün bir insanlık alemi olarak, Arap dünyası, İslam dünyası ve Türkiye olarak hep beraber bu ablukanın kaldırılmasına kadar omuz omuza mücadele etmeye devam edeceğiz. Son olarak şunu da söylemek isterim ki: Filistinli kardeşlerimiz, Gazeli kardeşlerimiz bilsinler ki karanlığın en yoğun olduğu gece anı aynı zamanda sabaha en yakın olan andır. Sabah yakındır. Özgür günlerde de uyanacağınız sabahta da beraber olmak üzere sizleri Allah'a emanet ediyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Birleşmiş Milletler Ahmet Davutoğlu İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title