Haberler

'Tam Üyeliğimiz AB'ye Katkı Sağlayacak'

Başbakan Erdoğan, 'AB'ye Tam Üyeliğimiz, Avrupa'nın Dünya Barışı ve İstikrarına Daha Fazla Katkı Sağlayacaktır' Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Türkiye'nin AB'ye tam üyeliği, hiç şüphesiz Avrupa'nın dünya barışı, istikrarı, uyumu ve refahına daha fazla ve güçlü şekilde katkıda bulunabilmesini sağlayacaktır'' dedi.

Erdoğan ile Belçika Başbakanı Yves Leterme, yaptıkları görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan şunları söyledi;

''Avrupa Birliği'nin kurucu üyelerinden Belçika, Avrupa'nın merkezinde yer alan, siyasi ve ekonomik ağırlığı olan bir ülke. 1,5 asrı aşkın süredir diplomatik ilişkiye sahip olduğumuz Belçika ile ilişkilerimizi daha da geliştirmenin imkanlarını yollarını görüştük.

NATO müttefikimiz ve ileride AB çatısı altında bir arada olacağımız Belçika, bizler için önemli bir ülke. Bu önemden dolayıdır ki, ilişkilerimizi her alanda geliştirmeyi, özellikle terörle mücadele konusunda mevcut olan bazı yaklaşım farklılıklarımızı çözmek için de diyalog yolunu açık tutmayı tercih etmekteyiz. Unutmamalıyız ki, terör her nerede yaşanırsa yaşansın, bütün insanlar için bir tehdit oluşturmaktadır. Bu bağlamda Belçika ile tesis edilen ve ilki geçtiğimiz yıl düzenlenen adalet, içişleri, dışişleri bakanları üçlü görüşme mekanizmasının yararına ve devamının gerekliliğine inandığımızı karşılıklı olarak teyit ettik.''

Belçika'nın, temmuz ayında AB dönem başkanlığını devralacağını anımsatan Erdoğan, ''Belçika'nın, bu dönemde AB müzakere süreci çerçevesinde ahde vefa ve hakkaniyet ilkelerine sadık kalarak yapıcı çalışmalarda bulunacağına inancımız tamdır. Türkiye'nin AB'ye tam üyeliği, hiç şüphesiz Avrupa'nın dünya barışı, istikrarı, uyumu ve refahına daha fazla ve güçlü şekilde katkıda bulunabilmesini sağlayacaktır'' dedi.

Erdoğan, konuk Başbakanın ziyaretinin gerek Türkiye-Ermenistan, gerek Kıbrıs konusu, gerekse Türkiye'nin, Belçika ile eğitim ve kültürel ilişkiler noktasındaki ilişkilerinin değerlendirildiği verimli bir görüşme olduğunu söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı? Hıdırellez nedir? Hıdırellezde neler yapılır? Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? En güzel Hıdırellez mesajları! Resimli, anlamlı Hıdırellez mesajları 2024! Konyaspor Fenerbahçe maçı CANLI izle! 6 Mayıs Konyaspor FB maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 6-7 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızıl Goncalar Ayza kim? Kızıl Goncalar Ayza karakteri gerçekte kim, Melisa Doğu kimdir? Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title