Haberler

Taliban'dan Trump'a Tehdit: "Mezar Olacak"

Taliban sözcüsü, ABD Başkanı Trump'ın Afganistan'a daha çok asker gönderme kararına karşılık, "Afganistan 21. yüzyılda bu süper güç için bir mezarlık olacak" dedi.

Taliban sözcüsü, ABD Başkanı Trump'ın Afganistan'a daha çok asker gönderme kararına karşılık, "Afganistan 21. yüzyılda bu süper güç için bir mezarlık olacak" dedi. Taliban sözcüsü Zabiullah Mücahit, Trump'ın stratejisinin yeni bir şey getirmediğini söyleyerek Afganistan'ın ABD için mezar olacağı ikazında bulundu. Zabiullah Mücahid, "Eğer Amerika askerlerini Afganistan'dan çekmezse kısa süre içinde Afganistan 21. yüzyılda bu süper güç için başka bir mezarlık olacak" diye konuştu.

Trump'ın Afganistan'a asker takviye kararı, ABD'nin 16 yılla en uzun süren Afganistan savaşından çekileceği şeklindeki seçim vaadinden geri adım atması olarak yorumlandı. Trump, görevi devraldığı ocak ayında ise Afganistan'dan geri çekilmenin, El Kaide, DEAŞ gibi terör örgütlerinin istismar edeceği bir boşluk oluşturacağını söylemişti.

2010 ila 2011 arasında ABD'nin Afganistan'da 5 bini NATO müttefiklerinden oluşan 100 bin askeri vardı. ABD'nin Afganistan'da halen 8 bin 400 askerinin bulunduğu kaydedildi.

Talibanın komutanı Trump'ın eski ABD Başkanı George Bush gibi kibirli davrandığını söyleyerek, "Trump, Amerikan askerlerini israf ediyor. Biz ülkemizi nasıl savunacağımızı biliyoruz. Bu hiçbir şeyi değiştirmeyecek. Biz nesillerdir savaşıyoruz. Bizi korkutamazlar. Biz diriyiz ve son nefesimize kadar bu savaş sürecek" ifadelerini kullandı. Taliban, Trump'ın kararını 'haçlı seferi' olarak de niteledi.

11 Eylül 2001'de ikiz kulelerin yıkılmasından sonra 7 Ekim 2001'de başlayan Afganistan Savaşında bu güne kadar 2 bin 200 ABD askeri öldü. ABD bu savaşa 800 milyar dolar harcadı.

Trump'ın, Savunma Bakanı James Mattis'e Afganistan'a 3 bin 900 ABD askeri göndermesi için yetki verdiği kaydedildi. Trump yaptığı konuşmada, Pakistan'ı da eleştirerek Pakistan'ın kaos ajanlarına sığınak oluşturduğunu iddia etti.

Trump, konuşmasına şu ifadeleri kullandı:

"Biz Pakistan'a milyarlarca dolar ödüyoruz, onlar bizim savaştığımız teröristlere sığınak oluşturuyor. Pakistan'ın medeniyete barış ve düzene bağlanma zamanı gelmiştir."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Donald Trump Afganistan Pakistan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title