Haberler

Talat: "Uyumsuzluk Var İmajı Yaratmak İstemedim"

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile Görüşmesinin Ardından Basına Yaptığı Açıklamada, 'Kurumlar Arasında Bir Görüş Farklılığı, Bir Uyumsuzluk Var İmajı Yaratmak İstemediği' İçin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile Lokmacı'daki Üst Geçit Konusunu Görüşmediğini Söylediğini, Açıkladı.

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile görüşmesinin ardından basına yaptığı açıklamada, ''kurumlar arasında bir görüş farklılığı, bir uyumsuzluk var imajı yaratmak istemediği'' için Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile Lokmacı'daki üst geçit konusunu görüşmediğini söylediğini, açıkladı.

''Herhangi bir ayrılık vardır gibi bir izlenim yaratmamak için böyle bir yaklaşım ortaya koyduğunu'' kaydeden Talat, ''Ben bütünlüğü bozmamak için veya bütünlük bozuldu imajı vermemek için böyle bir ifadede bulundum. Sonuçta benim ne konuştuğum değil, sonucun ne olduğu önemlidir'' dedi.

Cumhurbaşkanı Talat, Bayrak Televizyonu'nda (BRT) yayımlanan Akis programında, ''Genelkurmay'dan gelen açıklama sizi üzmedi mi?'' sorusu üzerine şunları söyledi:

''Sayın Gül'le görüştükten sonra bana, 'Genelkurmay'la köprüyü konuştunuz mu?' sorusu soruldu. Ben de doğal olarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı olarak, kurumlar arasında bir görüş farklılığı, bir uyumsuzluk var imajı yaratmak istemedim. Bundan dolayı 'hayır o konuyu konuşmadık' dedim. Hemen arkasından da ilave ettim; Gündemimiz o değildi, yani sadece onu konuşmak için gelmiş değilim demek istedim aslında. Ben bütünlüğü bozmamak için veya bütünlük bozuldu imajı vermemek için böyle bir ifadede bulundum. Sonuçta benim ne konuştuğum değil, sonucun ne olduğu önemlidir. Ben onu ifade ettim orada. Dolayısıyla ben tamamen, herhangi bir ayrılık vardır gibi bir izlenim yaratmamak için öyle bir yaklaşım orataya koydum. Sonuçta, nitekim dediğim de oldu.''

Ortaya çıkan durumdan genel hatlarıyla üzüldüğünü ifade eden Talat, dostları olmayan yabancılara, aleyhlerine kullanabilecekleri malzeme verdiklerini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title