Haberler

"Talan" Operasyonu: 5 Tutuklama

Antalya'da, Sahte Heyet Raporu Düzenlemek ve İlaç Yolsuzluğu Yapmak Suretiyle SSK'yı 3 Milyon YTL Zarara Uğrattıkları İddiasıyla Gözaltına Alınan 2'si Doktor 5 Kişi, Çıkarıldıkları Mahkeme Tarafından Tutuklandı.

Antalya'da, sahte heyet raporu düzenlemek ve ilaç yolsuzluğu yapmak suretiyle SSK'yı 3 milyon YTL zarara uğrattıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2'si doktor 5 kişi, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, SSK müfettişlerinin yaptığı denetimler sonucu, Antalya'da 2005-2007 yılları arasında çok sayıda vatandaşın sağlık karnesinin, bilgileri dışında usulsüz olarak ilaç yazımı ve sahte heyet raporu düzenlenmesi için kullanıldığı iddialarıyla ilgili açılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2'si doktor 7 zanlı, emniyetteki sorgularının tamamlanmasının adliyeye sevkedildi.

Zanlılardan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi göğüs cerrahisi servisinde görevli uzman doktor Ö.C., Antalya Orman Bölge Müdürlüğü kurum doktoru K.U., eczacı A.O. ve eczacı kalfası V.H. ile T.Ö., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer zanlılar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title