Haberler

"Takva" Filminin Galası Yapıldı

Senaryosu Önder Çakar'a Ait Olan, Özer Kızıltan'ın Yönettiği, Başrollerini Erkan Can, Güven Kıraç, Meray Ülgen, Engin Günaydın, Settar Tanrıöğen, Erman Sabah ve Öznur Kula'nın Paylaştığı, Takva Filminin Ön Gösterimi Yapıldı. Filmin Yapımcılığını Türkiye'den Sevil Demirci V...

Senaryosu Önder Çakar’a ait olan, Özer Kızıltan’ın yönettiği, başrollerini Erkan Can, Güven Kıraç, Meray Ülgen, Engin Günaydın, Settar Tanrıöğen, Erman Sabah ve Öznur Kula’nın paylaştığı, Takva filminin ön gösterimi yapıldı.

Filmin Yapımcılığını Türkiye’den Sevil Demirci ve Almanya’dan Fatih Akın üstlendi. Toronto Film Festivali`nden jüri özel ödülüyle dönen ve 43. Antalya Altın Portakal Film Festivali`de 9 dalda aldığı birincilik ile gündeme oturan filmin galası sinema ve medya dünyasının birçok ünlü ismini biraraya getirdi.

Kendi küçük dünyasında yaşayan takva sahibi, günahtan korkan bir adamın, güçlü bir tarikatın kira toplayıcısı olduktan sonra yaşadığı değişimi anlatan ¨Takva¨ 1 Aralık`ta beyaz perdede izleyicileri ile buluşacak.

Zikir sahnelerinde, yan dairede oturan hahambaşının polise şikayet etmesi üzerine polisin seti basması ve aldığı ödüllerle de gündemde yer bulan ¨Takva¨`nın din eksenli konu işlemesini oyuncular, cesur bir hareket olarak bulduklarını söyledi. Konusu nedeniyle oyuncuların tehdit aldığı iddialarını ise Takva filminin başrol oyuncularından Güven Kıraç yalanladı. Kıraç konu ile ilgili olarak, ¨Öyle bir şey yok. Biz çünkü çok saygılı bir yerden anlatıyoruz meselemizi. Din gibi önemli bir tabuya, önemli bir meseleye dikkatle yaklaştık. Asla bir saygısızlık yapmak ne aklımızın köşesinden geçti ne de filmimiz böyle bir sahneye intibah ediyor¨ dedi.

Filmin çekim öncesinde ve aşamasında dinle çok ilgilendiklerini ve çok araştırma yaptıklarını söyleyen Güven Kıraç ¨O zaman dilimi içerisinde vücudunumuzda değişik titreşimler değişik şeylerin salgılandığını hissettik¨ dedi. Kıraç ayrıca tüm bu hazırlıkların bir hocanın yardımı olduğunu ifade etti.

¨Takva¨nın din içerikli bir film olması itibariyle filmin oyuncularına sorulan ¨Papa`nın gelmesiyle ilgili ne düşünüyorsunuz?¨ sorusuna hem Güven Kıraç hem de Erkan Can ¨Hoşgelmiş¨ şeklinde yanıt verdi.

Hürriyet`e verdiği röportajda Neva Şalom Sinagogu saldırılarında evinin yıkıldığını ve babası iflas edince piyango bileti satmaya başladığını söyleyen Öznur Kula, Takva filminde oldukça cüretkar sahnelerle dikkat çekiyor. Şeyhin kızını oynayan ve Muharrem`in (Erkan Can) rüyalarına giden kadını canlandıran Kula, galada büyük ilgi gördü. Cüretkar kırmızı göğüs dekolteli bir kıyafetle galaya gelen Kula,¨ Böyle bir filmde rol aldığım için çok mutluyum. Benim için dünyanın en büyük şansıydı Yeni Sinemacılar ve Özer Kızıltan`la çalışmak¨ diye konuştu.

Din konusunu işleyen, çekime başlandığı günden itibaren çok iddia ve eleştiri getiren filmin galasına yoğun ilgi vardı.

Galaya türbanlı kadınların da ilgi gösterdiği görüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title