Haberler

Tahran: İran'dan Lübnan'a 2. Parti Yardım

İsrail'in deniz ve havadan ablukayı sürdürdüğü Lübnan'a yardımlar devam ediyor.

İsrail'in deniz ve havadan ablukayı sürdürdüğü Lübnan'a yardımlar devam ediyor.

İran Kızılayı'nın, gıda, ilaç, battaniye ve çadırdan oluşan 40 TIR'lık ikinci parti yardım konvoyu, bugün İran'ın başkenti Tahran'dan Türkiye'ye hareket etti. İlk olarak Türkiye üzerinden Suriye gidecek olan yardımlar daha sonra deniz ve hava ablukası süren Lübnan'a karayolu ile ulaştırılacak. 40 TIR'dan oluşan yardım konvoyunun önünde, Türkçe, Arapça, İngilizce ve Farsça olarak, "Müslüman İran halkından kahraman, zulme boyun eğmeyen Lübnan milletine hediyedir" yazılı afiş dikkat çekti. Yardım konvoyuna yerli ve yabancı basın mensupları yoğun ilgi gösterirken, İran Kızılayı'ndan yardım konvoyu yetkilisi Mensur Aganasir, "Daha önce bir kez hava yoluyla insani yardım ulaştırdığımız Lübnan halkına, ikinci kez kara yolu ile yardım gönderiyoruz. Yardımların ulaştırılmasındaki en büyük sıkıntımız sınırlarda yaşanan sorunlar. Türk yetkililerin yaklaşan ramazan ayı öncesi, yardımları sınırda bekletilmemesinde yardımcı olacaklarını bekliyoruz. Ramazan ayında yardımların mazlum Lübnan halkına ulaşmasını umuyoruz" dedi.

Konvoy şoförlerinden Azeri Rızai de, "Doğubeyazıt'tan Türkiye'ye gireceğiz. Bitlis, Van, Diyarbakır, Gaziantep'ten Cilvegözü sınır kapısından Suriye'ye geçeceğiz. Türkiye içerisinde herhangi bir sorunla karşılaşacağımızı sanmıyorum" şeklinde konuştu. Diğer TIR şoförleri de insani yardımların ulaştırılmasında paylarının olmasından mutluk duyduklarını ifade etti.

Türkiye'nin, İran'ın Lübnan'a hava yoluyla gönderdiği ilk parti insani yardım taşıyan uçakları Diyarbakır havaalanında indirerek araması, İran'da rahatsızlığa yol açmış; Türkiye aramanın rutin arama olduğu açıklamıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title