Haberler

Suriye Konusunda Anlaşan Putin ve Trump'tan Peş Peşe Açıklama: Çok Sayıda Hayatı Kurtaracağız

Güncelleme:

ABD Başkanı Trump ve Rusya Devlet Başkanı Putin, Vietnam'da yaptıkları görüşmenin ardından Suriye üzerine ortak bir açıklama yayınladı. Trump, "Çok sayıda hayatı kurtaracağız." dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump, Vietnam'ın Danang kentinde düzenlenen APEC zirvesinde bir araya geldi.

Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov, iki liderin Suriye üzerine ortak bir açıklama yapmayı onayladığını belirtti. Açıklamanın, iki başkanın buluşması için özel olarak hazırlandığı belirtildi.

SURİYE KONUSUNDA ANLAŞTILAR

Açıklamada, iki liderin terör örgütü DEAŞ'la ortak mücadelenin sürdürülmesi ve tehlikeli olayların engellenmesi için ortak iletişim kanalları kurulması için anlaşmaya vardıkları belirtildi.

İki lider, Suriye'nin egemenliği, bağımsızlığı ve toprak bütünlüğüne bağlılık üzerine anlaşmaya vardı.

Suriye'de askeri çözümün olmadığına vurgu yapılan anlaşmada, tüm taraflar Birleşmiş Milletler öncülüğünde Cenevre'de yapılan barış görüşmelerine davet edildi.

TRUMP: SURİYE'DE ÇOK SAYIDA HAYATI KURTARACAĞIZ

Da Nang'da yapılan APEC zirvesinin ardından başkent Hanoi'ye geçen ABD Başkanı Donald Trump, burada Putin ile görüşmesine ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Trump, Putin ile görüşmesinin Suriye'de çok sayıda hayatı kurtaracağını söyledi.

Putin ile zirve sırasında 2-3 kısa konuşma yaptığını belirten ABD Başkanı, karşılıklı olarak sıcak bir his içerisinde olduklarını söyledi.

Trump, görüşmelerde Putin'e ABD seçimlerine müdahale edip etmediklerini tekrar sorduğunu ve Putin'in iddialarını tekrar reddettiğini söyledi. Trump, ABD'de devam eden soruşturmanın, Rusya ile iyi ilişkiler kurmanın önünde bir engel olduğunu ve suçlamaların Putin için bir hakaret olduğunu belirtti.

PUTİN'DEN AÇIKLAMA: TRUMP OLDUKÇA SICAKTI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Trump ile görüşmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Putin, "İstediğimiz her şeyi konuştuk" sözleriyle görüşmeyi özetlerken, Trump'ın görüşmede oldukça kibar olduğunu söyledi.

İki ülke heyetlerinin problemlerin çözümü için diyalog kurmalarıı sağlamak için bir yol bulmaları gerektiğini belirten Putin, iki lider arasında resmi görüşme yapılamamasını program yoğunluğuna bağladı.

Trump'ın anlaşması kolay, eğitimli bir insan olduğunu belirten Putin, Suriye ile ilgili yapılan ortak açıklamanın olağanüstü derecede önemli olduğunu belirtti.

Putin ayrıca, Rus medyasının ABD seçimlerine etkisi olduğu iddialarını ifade özgürlüğüne bir saldırı olduğunu söyledi.

Rus lider, Trump'ın seçim kampanyası ekibinin başında bulunan Paul Manafort'un Rusya ile bağlantısı olduğu iddialarının ise uydurma olduğunu ifade etti.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Vladimir Putin Donald Trump Suriye Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title