Haberler

Süreyya Ayhan Kop'un Davası

Türkiye Atletizm Federasyonu Ceza Kurulu, Milli Atlet Süreyya Ayhan Kop ile İlgili Olarak Aldığı 'Pistlerden Ömür Boyu Men' Cezası Kararını Geri İade Eden Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (Gsgm) Tahkim Kurulu'na Aldığı Kararın Gerekçelerini Gönderdi.

Türkiye Atletizm Federasyonu Ceza Kurulu, milli atlet Süreyya Ayhan Kop ile ilgili olarak aldığı 'pistlerden ömür boyu men' cezası kararını geri iade eden Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) Tahkim Kurulu'na aldığı kararın gerekçelerini gönderdi.

Süreyya Ayhan Kop ile aldığı ceza kararı geri iade edilen Atletizm Federasyonu Ceza Kurulu, verdiği kararın arkasında duruyor. Bugün toplanan Ceza Kurulu, idade edilen dosya üzerinde bir görüşme yaptı. Ceza kurulunun, dosya üzerinde yaptığı incelemelerin ardından aldıkları kararın gerekçeleriyle birlikte dosyayı yeniden Tahkim Kurulu'na gönderdiği öğrenildi. Ceza kurulunun, verdiği cezanın IAAF kurallarına uygun olduğunu iddia ettiği ve kararının arkasında durduğu ifade edildi. Ceza kurulunun, milli atlete herhangi bir ceza verilmemesi durumunda ise IAAF tarafından atletizm dalında Türkiye'nin faaliyetlerinin askıya alınabileceği uyarısını da yaptığı kaydedildi.

GSGM Tahkim Kurulu'nun Pazartesi günü dosyayı bir kez daha incelemesi bekleniyor. Türkiye Atletizm Federasyonu Ceza Kurulu, Milli Atlet Süreyya Ayhan Kop'a 2 kez dopingli çıktığı gerekçesiyle pistlerden ömür boyu men cezası vermişti. Tahkim Kurulu ise, milli atletin itirazları doğrultusunda 2 doping olayının birbiriyle aynı olmadığı gerekçesiyle ceza kurulunun verdiği dosyayı geri iade etmişti.

(EKO-İY-İY-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title