Haberler

Sunta Fabrikaları, Duman Sorununu Çözüyor

Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) toplantı salonunda düzenlenen "Feshane Kastamonu Günleri" tanıtımında sorulan bir soru üzerine açıklamada bulunan Vali Erdoğan Bektaş, sunta fabrikalarının duman sorunun bu yıl sonuna kadar çözüleceğini...

Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) toplantı salonunda düzenlenen "Feshane Kastamonu Günleri" tanıtımında sorulan bir soru üzerine açıklamada bulunan Vali Erdoğan Bektaş, sunta fabrikalarının duman sorunun bu yıl sonuna kadar çözüleceğini söyledi.

Toplantısının soru-cevap bölümünde bir konuşmacı tarafından Kastamonu'daki sunta fabrikalarının çevreye kirli gaz yaydıkları ve bunun insan sağlığını olumsuz etkilediğini belirtmesi üzerine açıklama yapan Vali Erdoğan Bektaş, konunun takipçisi olduklarını söyleyerek, "Bu sorunu kısa süre içinde ilimizin demirbaşı olmaktan çıkaracağız" dedi.

Kastamonu'da üç tane sunta fabrikası olduğunu belirten Vali Bektaş, "Organize Sanayi Bölgesi'ndeki sunta fabrikamızın çevreyi kirletmekle ilgili bir problemi yok. Teknoloji, çözümü buluyor sonuçta" diye konuştu.

Konuşmasına daha önce Kaymakam olarak görev yaptığı Bursa'nın İnegöl ilçesinden örnek vererek devam eden Bektaş, İnegöl'deki bir fabrika içinde bu yönde şikayetler olduğunu, ancak fabrikanın etkin bir filtre sistemi kullanarak kirlilikle ilgili tüm sorunu çözdüğünü belirtti. Vali Bektaş, Kastamonu Entegre'nin şehir merkezinde kalan diğer fabrikası ile ilgilide tedbirleri aldığını kaydederek, şehrin diğer ucunda yer alan SFC'nin de gerekli önlemleri almak için harekete geçtiğini söyledi. Vali Bektaş, "Peşindeyiz. Bu sorunu kısa süre içinde ilimizin demirbaşı olmaktan çıkaracağız" dedi. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erdoğan Bektaş İnegöl Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title