Haberler

Sun Microsystems, Symantec ve Deloıtte'tan Bt Uyumluluğu ve Güvenlik Semineri

Sun Microsystems, Symantec ve Deloitte'in "Bt Uyumluluğu ve Güvenlik" Seminerinde Kurumlara Regülasyonların İş Süreçlerindeki Yeri ve Önemi, Regülasyonlara Hızlı Yanıt Verebilmek İçin Kurumların Yapmaları Gerekenler ve Bu Yatırımların Kendilerine Sağlayacağı Yararlar Hakkında Bilgiler Verildi.

Sun Microsystems, Symantec ve Deloitte'in "BT Uyumluluğu ve Güvenlik" seminerinde kurumlara regülasyonların iş süreçlerindeki yeri ve önemi, regülasyonlara hızlı yanıt verebilmek için kurumların yapmaları gerekenler ve bu yatırımların kendilerine sağlayacağı yararlar hakkında bilgiler verildi.

Sun Microsystems, Deloitte ve Symantec Avrupa Birliği süreciyle birlikte Türkiye'de sayıları gün geçtikçe artan regülasyonlara kolay uyum sağlamanın yolları hakkında bilgi vermek üzere İstanbul'da bir seminer gerçekleştirdi. Farklı sektörlerden birçok kurum temsilcilerinin ilgiyle izlediği seminerde regülasyonlara en hızlı ve kurumlara en fazla yarar sağlayacak şekilde yanıt vermenin yolları, bu süreçte otomasyonun önemi gibi konularda bilgiler verildi.

Toplantıda konuşan Sun Microsystems Türkiye Genel Müdürü Özhan Toktaş, güvenlik ve gizlilik ile ilgili kaygıların, dünyanın her yerinde çok sayıda yasal düzenlemeye gidilmesini zorunlu kıldığını belirtti. 1986 yılında Sun'ın "Network is the Computer" vizyonunun herkes tarafından bir hayal olarak görüldüğünü hatırlatan Toktaş, günümüzde bu vizyonun artık gerçek olduğunu, Katılım Çağı'nda insanların her türlü bilgiyi ağ üzerinde paylaştıklarını söyledi.

Günümüzde internet üzerinde yeni iş modellerinin ortaya çıktığını anlatan Toktaş, kurumlar için önemli fırsatlar sunan bu değişimin, güveni, güvenin ise kimlik yönetimini zorunlu kıldığını ifade etti.

Toktaş, "AB'ye giriş süreci ve Türkiye'ye gelen yabancı sermayenin artışıyla birlikte regülasyonların ve bu regülasyonlar paralelinde kimlik yönetiminin Türkiye'de çok daha önemli bir konu haline geldi. Kimlik yönetimi, kurum içinde ve dışında kimlikleri verimli biçimde yönetmek için gereken her şeyi sağlayarak, doğru kaynakları doğru kişilere doğru zamanda ve doğru şartlarda güvenle sunmayı mümkün kılıyor. Böylece şirketler rakiplerini geride bırakma, kurumlarını hızla büyütme ve bunu güvenli ve emniyetli biçimde gerçekleştirme şansı buluyor" dedi.

Günümüzde regülasyonların artık çok önemli bir hale geldiğini belirten Symantec Genel Müdürü Gökhan Say da çok fazla kısıtlamalar getirmelerinden dolayı birçok insanın regülasyonları fazla bile bulduğunu söyledi. ABD'de bugün regülasyonlara uyum için kurumların yılda yaklaşık 18 milyar dolar harcadığına ve IT yöneticilerinin vakitlerinin yaklaşık yüzde 30'unu regülasyonlarla uğraşarak geçirdiklerine dikkat çeken Say, zaman zaman zorluk çıkarsalar da, regülasyonların kurumların güvenlik yatırımlarını artırmalarına olanak tanıdığını, kurum güvenliğini güçlendirdiğini ifade etti.

BT uyumluluğu ve regülasyonlara uyum çalışmalarının IT'nin DNA'sının bir parçası haline gelmesi gerektiğini kaydeden Say, bu süreçte otomasyonun büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Say otomasyonu nasıl sağlarız, regülasyonlar için değil de kuruma yarar sağlamak için nasıl gerçekleştiririz gibi soruların yanıtları hakkında bilgiler verdi.

Deloitte Türkiye Kurumsal Risk Hizmetleri Sorumlu Ortağı Oktay Aktolun da, kurumlarda kontrol ve uyumun büyük önem taşıdığını, AB süreci ve Türkiye'ye yabancı sermaye akışının hızlanmasıyla birlikte regülasyonların daha da önemli bir hale geldiğini söyledi. Aktolun, regülasyonlara uyum sürecinde kurumların doğru ürün ve çözümleri seçmesi, doğru kontrol setini belirleyip iş süreçlerinde bunları uygulaması gerektiğini ifade etti.

Kontrollere bir örneğin de kimlik yönetimi olduğunu belirten Aktolun, "Kim, hangi bilgilere ne kadar erişecek, rol bazlı erişim nasıl yapılacak, bilgileri nasıl koruyacağız gibi sorular kimlik yönetiminde büyük önem taşıyor. Ayrıca doğru iş senaryosu, senaryoları kolay değiştirme, denetim gibi konular da öne çıkıyor. Kurumlar, kurum içi kaçakları önlemek, verimliliği artırmak, risklerini azaltmak, finansal ve finansal olmayan maliyetleri ortadan kaldırmak için kontrole ve kimlik yönetimine yatırım yapıyorlar" diye konuştu.

Toplantıda daha sonra Sun Microsystems'ın kimlik yönetimi çözümleri ve Symantec'in sunduğu güvenlik çözümleri hakkında katılımcılara detaylı bilgiler verildi.

(CY-CY-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title